Începerea școlii. Linii telefonice gratuite pentru părinți, elevi și profesori
Autor: Matei Ion pe 04 sep, 16:30 | Mutarea zilei

Scenariul roșu: Ce se întâmplă cu școlile din București

Ministerul educației și Cercetării a lansat două linii telefonice gratuite, destinate unei mai bune informări legate de începerea anului școlar sau a celui universitar, în contextul epidemiei de coronavirus, apare într-un comunicat de azi al instituției.

După cum apare în comunicatul ministerului, cele două linii telefonice sunt puse, în mod gratuit, la dispoziția “tuturor celor interesați de contextul educativ și sanitar în care se va desfășura activitatea didactică în anul școlar/universitar 2020-2021”. Cele două linii telefonice funcționează doar în timpul săptămânii, respectiv de luni până vineri, în intervalul orar 8:00 - 16:00.

Prima linie telefonică - 0800 67 20 31 - este destinată elevilor, studenților și părinților ce vor să afle informații privind reluarea ori desfășurarea cursurilor școlare sau universitare, în timp ce cea de-a doua linie telefonică - 0800 67 20 32 -  este “destinată reprezentanților unităților de învățământ preuniversitar de stat și administrației publice locale, cu scopul de a oferi consultanță în materie de accesare a fondurilor europene prevăzute prin OUG nr. 144/2020”.

Declarația pe propria răspundere. Nelu Tătaru a clarificat lucrurile

OUG 144/2020 este actul normativ care stabilește că școlile din România vor putea primi bani de la stat pentru achiziția de tablete, pentru uz școlar, cu acces la internet, precum și pentru alte echipamente ori dispozitive electronice necesare desfășurării activității didactice în mediul online și pentru de echipamente de protecție medicală, dezinfectanți și containere sanitare mobile.

Reamintim că autoritățile au oficializat joi modul în care se vor desfășura cursurile în noul an școlar, iar miercuri au publicat, pe un website ce oferă informații legate de sistemul de învățământ din țara noastră, o serie de ghiduri cu regulile pentru desfășurarea cursurilor.

România se află în stare de alertă până la data de 14 septembrie 2020 (adică până când este programată începerea noului an școlar), dar rămâne de văzut dacă autoritățile vor decide prelungirea acesteia, având în vedere că numărul de îmbolnăviri cu coronavirus rămâne ridicat.

Te-ar putea interesa și...
Mutarea zilei Vezi toate articolele