Închisoare clandestină cu cameră de tortură, descoperite în Olanda VIDEO
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Camera de tortură din închisoarea clandestină
Camera de tortură din închisoarea clandestină
În urma unei ample operațiuni la scară largă desfășurată în colaborare cu autoritățile franceze, poliția olandeză a descoperit o închisoare clandestină formată din containere maritime care erau amenajate în celule și camere de tortură. 

Containerele erau amplasate într-un depozit din Wouwse Plantage, la granița Olandei cu Belgia. Șase suspecți au fost arestați.

Joia trecută, autoritățile judiciare și de poliție franceze și olandeze au anunțat dezmembrarea unei rețele de comunicații criptate la nivel mondial, numită EncroChat, folosită de grupuri criminale.

Datorită unei analize a mesajelor transmise prin această rețea, anchetatorii au descoperit închisoarea clandestină în provincia Brabantul de Nord, din Olanda.

Potrivit procuraturii olandeze, șase containere erau fost folosite ca celule, în timp ce un al șaptelea era amenajat ca sală de tortură. În acesta din urmă, poliția a descoperit un scaun de stomatologie de care putea fi legată o persoană, precum și forfeci de grădină, clești, ferăstraie, scalpele, cătușe, bandă adezivă, cagule și saci din bumbac - probabil pentru a pune capetele victimelor.

Rușii au găsit un ȚAP ISPĂȘITOR: Un fost junalist

Reprezentanții autorităților spun că imaginile au fost șocante, containerele erau izolate fonic iar în fiecare celulă erau montate cătușe pe tavan și podea pentru a menține persoanele in picioare cu brațele ridicate. Printre lucrurile descoperite în containere s-au găsit și uniforme de poliție, armuri și girofare, scrie presa din Olanda.

În urma acțiunii polițiștilor au fost aretate 6 persoane în timpul celor 13 percheziții care au avut loc la Haga, Rotterdam, Spijkenisse, Utrecht, Nieuwegein și Lexmond. Douăzeci și cinci de arme au fost, de asemenea, descoperite la cei suspecți, inclusiv arme de mână și o pușcă automată.

Cei șase arestați sunt suspectați de răpiri, luarea de ostatici, abuzuri grave și extorsiune și implicare într-o organizație criminală. Instanța din Amsterdam a dispus reținerea lor pentru 90 de zile, luni 7 iulie.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Alți doi Arnault intră în board-ul grupului LVMH

În vârstă de 31 și 29 de ani, Alexandre și Frédéric...

Prețul petrolului s-a stabilizat după o scădere abruptă

Prețurile la cele două referințe de petrol au recuperat...

CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la...

Miliardarul care râvnește la Royal Mail, Poșta britanică

Este vorba de miliardarul ceh Daniel Kretinsky care a...

Recordul de vizitatori, doborât: Japonia se întrece pe sine

Japonia nu se poate lăuda cu plaje întinse și însorite....


pixel