Este verificată! O aplicație ce te avertizează dacă faci COVID-19
Autor: Mara Ivan
Data actualizării:
Data publicării:
Prognoza s-a dovedit corectă
Prognoza s-a dovedit corectă
Oamenii de știință francezi au dezvoltat o aplicație ce propune utilizatorilor să calculeze probabilitatea infectării cu noul coronavirus după participarea la o petrecere sau după o călătorie cu metroul.

Programul estimează atât posibilitatea individuală de a contracta noul virus, cât și eventualul număr al celor infectați după o activitate sau alta. 

Aplicația a fost deja testată cu prilejul unei recepții organizată la Casa Albă, în Statele Unite: ea a prognozat că vor fi identificate șapte cazuri de covid-19. Și, într-adevăr, așa s-a întâmplat. 

E adevărat că, dincolo de spectaculozitatea ei, aplicație nu pare să fie de prea mult ajutor în practică, pentru că indică doar eventualitatea infectării și nu un rezultat concret. Practic, este doar un avertisment. 

Aplicația-online pentru determinarea riscului de infectare cu SARS-CoV-2 a în locuri aglomerate a fost dezvoltată de oamenii de știință de la Universitate de Pau et des Pays de l'Adour și a fost denumită CovidRisk. 

Odată descărcată, utilizatorul trebuie să indice numărul vizitatorilor, numărul și durata presupuselor contacte, dar și măsurile de precauție împotriva Covid-19 care au fost luate. 

Citește și Covid-19. MUTAȚIA ce-i SPERIE pe experți. Declarație ULUITOARE a OMS

Potrivit dezvoltatorilor, aplicația va evalua șansele utilizatorului de a se îmbolnăvi de covid-19 de la unul dintre participanții la respectiva întâlnire, probabilitatea însumată de infectare și numărul preconizat de cazuri noi apărute după eveniment. 

Precizia prognozelor calculate de aplicație a fost verificată la o recepție oficială organizată în septembrie la Casa Albă. Conform previziunilor date de CovidRisk, riscul total era de 5 din 100, iar numărul mediu de noi infectări a fost stabilit la 7,12. După recepție, Covid-19 a fost depistat la șapte dintre persoanele prezente. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel