Indemnizații SUPLIMENTARE. Cum se calculează, cine beneficiază
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Legea există, mai rămâne să se aplice prevederile
Legea există, mai rămâne să se aplice prevederile
Legea există, a fost deja oficializată, prevederile ei urmând să se aplice, dacă nimic nu intervine, începând cu ianuarie anul viitor. Este vorba despre o indemnizația suplimentară, dar și majorări ale veniturilor pentru mai multe categorii de salariați. 

Venind în completarea Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, Legea nr. 205/2020 prevede că „personalul didactic medico-farmaceutic din universități care au în structură facultăți de medicină, medicină dentară și farmacie acreditate beneficiază de integrare clinică în unitățile și instituțiile din subordinea, coordonarea sau sub autoritatea Ministerului Sănătății, în unitățile medicale din subordinea ministerelor și instituțiilor cu rețea sanitară proprie, în unitățile și instituțiile medicale din subordinea autorităților administrației publice locale, precum și în spitale și cabinete private”.

În același timp, începând cu drepturile salariale aferente lunii ianuarie 2021, cadrele didactice de mai sus, care desfășoară activitate integrată, vor avea dreptul și la o indemnizație lunară egală cu 50% din salariul de bază al funcției de medic, medic stomatolog sau farmacist, corespunzător vechimii în muncă și gradului profesional deținut.

Salariile de bază stabilite pentru personalul de specialitate medico-sanitar se regăsesc în Anexa II a Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice și sunt de 12.500 de lei pentru un medic primar ori un medic primar dentist și de 5.549 lei pentru un farmacist.

Citește și Punctul de pensie. Este oficial! Ce crește, ce scade

Alte majorări ale veniturilor personalului ce activează în domeniul sănătății sunt prevăzute în Legea 206/2020, potrivit căreia tot de la începutul anului viitor, personalul care ocupă funcția de asistent medical-șef pe unitate beneficiază de majorarea salariului de bază cu:

- 15% - dacă își desfășoară activitatea într-un spital cu un număr de paturi cuprins între 250 și 400;

- 7,5% - dacă își desfășoară activitatea într-un spital cu un număr de paturi mai mic de 250.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...


pixel