Inelul inteligent, viitorul plăților contactless
Autor: Oana Pavelescu pe 16 sep, 20:21 | Articole recomandate

Pandemia face ca majoritatea comercianților să caute modalități prin care consumatorii să poată face cumpărături mai ușor fără a atinge nimic.

Pandemia face ca majoritatea comercianților să caute modalități prin care consumatorii să poată face cumpărături mai ușor fără a atinge nimic.

Astfel, o companie din Japonia pariază că tehnologia sa le poate rezolva toate aceste probleme, un inel inteligent care poate acționa ca un portofel și o cheie.

MTG Co., o companie japoneză de sănătate și frumusețe, a început să vândă „Evering”, un produs care este portofel digital unic. Inelul, care are încorporat un cip, este realizat din zirconiu, cristal sintetic care este folosit uneori în locul diamantelor în bijuterii, permite oamenilor să-și încuie ușa în timp ce ies la fugă, precum și să plătească produse din magazine.

MTG a încheiat la începutul lunii mai anul curent un contract cu Visa Inc. pentru vânzarea unui lot inițial de 3.000 de inele în Japonia.

Pandemia de COVID-19 a făcut din plățile contactless o metodă de cumpărare mult mai populară. Amazon.com Inc. deja se îndreaptă către magazinele fără casieri și implementează tehnologia care permite consumatorilor să intre în magazine și să plătească folosind scanarea palmei. În Japonia, Signpost Corp. a deschis magazine care nu au funcționari sau casierii,  în chioșcuri aflate pe peroanele gărilor. În China, tehnologia care folosește software de recunoaștere facială este deja utilizată pentru plăți.

Aplicația Google Pay a devenit disponibilă în România direct pe telefon

„Vrem să facem o lume în care oamenii să poată trăi cu un inel”, a spus Yoshihito Ohta, președintele MTG, într-un interviu.

Utilizatorii Evering efectuează plăți printr-un terminal de plată. Cu un preț inițial de 19.800 de yeni (182 USD) în Japonia, inelul care este rezistent la apă și nu necesită încărcare, este legat de un card de credit, iar istoricul plăților poate fi accesat prin intermediul smartphone-urilor.

Obiectivul președintelui companiei este ca Evering să atingă o capitalizare de piață de cel puțin 100 de miliarde de yeni, care ar fi mai mare decât evaluarea actuală a MTG de 60,4 miliarde de yeni.

Compania a înregistrat un profit operațional de 1,2 miliarde de yeni în ultimul an fiscal, care s-a încheiat în septembrie, recuperând din deficitul de 14,4 miliarde de yeni din perioada anterioară din cauza unui scandal contabil la unitatea sa din China. Acțiunile MTG au crescut cu aproximativ 34% anul acesta, după ce au urcat cu 30% anul trecut.

„Afacerea are potențial de creștere”, a spus Yoshihito Ohta despre Evering. „Este riscant, dar cred că nicio altă afacere nu are un potențial mai mare decât acesta.”


Articole recomandate Vezi toate articolele