Algeria a ieșit la cumpărat avioane de luptă. Cine este furnizorul
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Algeria a ieșit la cumpărat avioane de luptă
Algeria a ieșit la cumpărat avioane de luptă
Algeria a început să primească primele avioane rusești de luptă MiG-29M, în cadrul unui acord neașteptat și care va creștedimensiunea flotei de luptă a țării. 

Forțele aeriene algeriene desfășurau până acum avioane de luptă MiG-29C și MiG-29SMT, care reprezentau cele mai ușoare și mai ieftine dintre cele patru clase de avioane de luptă - alături de Su-24M, interceptorul greu MiG-25 și jetul multi-rol Su-30MKA.

Avioanele sale Su-30 sunt considerate în prezent cele mai capabile de pe continentul african și datorită cărora Forțele Aeriene Algeriene s-au clasat pe primul loc în Africa de câțiva ani. Deși a fost raportat pe scară largă de către presa locală, livrarea de noi MiG-uri nu a fost confirmată oficial, dar dacă este adevărată, MiG-29M va reprezenta cel mai modern avion de luptă din serviciul algerian. 

Rușii, la un pas de crearea super soldatului. Dotări rupte ca din jocurile video

Achiziția se face într-un moment în care Algeria a manifestat un interes puternic în achiziționarea de avioane de generația următoare Su-57. Există indicii că o comandă a fost deja plasată și țara are în vedere achiziționarea de avioane MiG-35 cu greutate medie care sunt succesoarele următoarei generații MiG-29. În timp ce Rusia a exportat MiG-29 în mai multe țări în ultimii ani, inclusiv India, Egipt, Siria și Libia, doar Egiptul a achiziționat varianta MiG-29M după ce a făcut o comandă pentru 50 de avioane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel