Invenție INOVATOARE. Ajută PENSIONARII care trăiesc singuri
Autor: Antonia Popescu pe 08 sep, 17:35 | Mutarea zilei

Invenție INOVATOARE. Ajută PENSIONARII care trăiesc singuri

Șefii din casele de îngrijire din Marea Britanie îi oferă lui Pepper, robotului de citire a emoțiilor un nou loc de muncă, discutând cu pensionarii după ce un studiu a constatat că „ar putea ameliora unele presiuni din spitale și case de îngrijire”.

Pepper, robotul de citire a emoțiilor, are un nou loc de muncă, discutâ cu pensionarii. Este de ultimă generație și îl găsiți în casele de bătrâni după ce un studiu a arătat că poate reduce singurătatea în rândul rezidenților.

Șefii de la furnizorul britanic de îngrijire a demenței Advinia Health Care spun că „lucrează pentru a aduce robotul la nivelul de îngrijire de rutină”.

Vești EXTRAORDINARE pentru acești români

Robotul semi-umanoid citește emoțiile umane reale prin analiza tonului vocii și a expresiilor faciale.

Dar cu toate acestea a fost concediată pentru incompetență la doar o săptămână după ce a fost angajată ca robot de serviciu de supermarket în Edinburgh, Scoția, în urmă cu doi ani.

Acum, cercetătorii caută să dezvolte primii roboți „competenți din punct de vedere cultural” au descoperit că rezidenții vârstnici au răspuns bine la întâlnirea cu Pepper.

Irena Papadopoulos, profesor de sănătate transculturală și asistență medicală la Universitatea Middlesex, a fost însărcinată să o facă pe Pepper să adapteze mai bine nevoile rezidenților, sau „cultură”.

Ea a spus: „Roboții inteligenți social-asistenți pentru persoanele în vârstă ar putea ameliora anumite presiuni din spitale și case de îngrijire. Nimeni nu vorbește despre înlocuirea oamenilor, evaluarea demonstrează că suntem departe de a face acest lucru, dar arată, de asemenea, că roboții ar putea sprijini sistemele de îngrijire existente”.

Te-ar putea interesa și...
Mutarea zilei Vezi toate articolele