Jack Ma nu mai este cel mai bogat chinez. Cine i-a luat locul
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Jack Ma
Jack Ma
Conducerea topului celor mai bogați oameni din China nu mai este stăpânită de acum celebrul Jack Ma.

Începând de azi, fondatorul Nongfu Spring, Zhong Shanshan, are o avere în valoare netă de 57,2 miliarde de dolari, depășind-i pe Pony Ma de la Tencent și Jack Ma fondatorul Alibaba, are au averi de 56,3 miliarde de dolari și respectiv 50,4 miliarde de dolari, potrivit Forbes.

Conform datelor Forbes, cel mai bogat chinez de la ora actuală se clasează pe locul 17 la nivel mondial, chiar imediat după co-fondatorii Google, Larry Page și Sergey Brin.

Zhong Shanshan

Zhong Shanshan deține 84,4% din gigantul apei îmbuteliate, ceea ce reprezintă o creștere de aproximativ 77% față de oferta sa publică din 8 septembrie în Hong Kong, când compania a strâns aproximativ 1,1 miliarde de dolari într-una dintre cele mai mari oferte publice pe bursă de până acum în acest an.

Zhong deține, de asemenea, o participație la Wantai Biological, o firmă farmaceutică care pretinde că se numără printre mai multe companii chineze care dezvoltă un vaccin pentru Covid-19. Acțiunile Wantai au crescut cu peste 2.000% de la oferta sa publică la Bursa de Valori din Shanghai din luna aprilie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel