Japonezii fac front comun. Ce au hotărât Toyota, Suzuki și Daihatsu
Autor: Ciprian Dumitrache pe 21 iul, 16:36 | IT&C

Suzuki Motor Corp şi Daihatsu au anunţat miercuri că se vor alătura unei coaliţii pentru vehicule comerciale electrice, condusă de Toyota Motor Corp, ajutând alianţa niponă să se extindă de la camioane la vehiculele mai mici, transmite Reuters.

Cei doi producători auto niponi vor achiziţiona fiecare o participaţie de 10% la societatea mixtă, la acelaşi nivel cu Isuzu Motors şi Hino Motors, în timp ce Toyota va deţine 60%.Anunţul vine pe fondul sporirii concurenţei cu care se confruntă producătorii auto din Japonia din partea giganţilor din domeniul tehnologiei şi a altor rivali care produc maşini electrice şi fără şofer.

Citește și: Orange. Schimbare de strategie. Decizia operatorului de telefonie"În condiţiile în care Suzuki şi Daihatsu se vor alătura proiectului şi vor lucra împreună, vom putea să extindem aria de cooperare, acoperind nu doar vehiculele comerciale, ci şi vehiculele mini. Cu această expansiune, suntem cu un pas mai aproape de o societate cu o mobilitate mai bună", a afirmat preşedintele Toyota, Akio Toyoda.În aprilie, Toyota, Isuzu şi Hino au lansat un parteneriat de cooperare tehnologică în Japonia pentru a-şi spori investiţiile pe piaţa vehiculelor comerciale şi a celor conectate.


IT&C Vezi toate articolele