Japonezii vor ajunge lângă planeta Marte și aduc probe înaintea Chinei și SUA
Autor: Ciprian Dumitrache
Data publicării:
Planetă asemănătoare Pământului, care ar putea susține viața, a fost descoperită de astronomi la 31 de ani lumină distanță
Planetă asemănătoare Pământului, care ar putea susține viața, a fost descoperită de astronomi la 31 de ani lumină distanță
Agenția Japoneză de Explorare Aerospațială (JAXA) intenționează să lanseze o sondă în 2024, care va merge pe Phobos, unul dintre cei doi sateliți naturali ai lui Marte, și va colecta 10 grame de sol, care va fi livrat pe Pământ în 2029.

La începutul anului, vehiculul Perseverance al NASA a ajuns pe Marte iar una dintre sarcinile sale a fost colectarea a câteva zeci de probe de sol marțian, care va fi trimis pe Pământ abia în 2031, cu o navă spațială a Agenției Spațiale Europene, scrie Phys.org.

Roverul chinez, care a sosit pe planetă în mai, ar trebui să-și transmită descoperirile acasă puțin mai devreme, în 2030.

Potrivit oamenilor de știință JAXA, 0,1% din solul de pe suprafața satelitului Phobos provine de pe Marte, iar 10 grame sau aproximativ 30 de granule pe care le vor primi geologii vor conține un amestec de materiale ale satelitului cu nisip adus de pe planeta roșie de furtuni.

În eșantioanele colectate din diferite puncte din Phobos, există șanse mai mari de a găsi urme de viață decât în ​​solul prelevat dintr-un loc de pe Marte, spune profesorul Tomohiro Usui de la Institutul pentru Cercetări Spațiale și Astronavigație.

Desigur, nicio formă de viață de pe Marte până la Phobos nu ar putea rezista efectelor radiațiilor solare și cosmice, dar prin studierea probelor de sol de pe luna lui marte, oamenii de știință speră să afle mai multe despre evoluția planetei roșii.

Datele obținute de colegii din Statele Unite și China vor putea să se completeze reciproc și să ofere un răspuns mai complet la întrebarea existenței vieții pe această planetă.

Citește și: Roverul chinezilor de pe Marte stabilește un nou record

Noile cercetări publicate în această vară dezvăluie misterele structurii lui Marte. Se pare că, spre deosebire de Pământ, Marte nu are plăci tectonice. Pe măsură ce se răcește, planeta se micșorează, ducând la mișcări seismice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Preţul cafelei nu va scădea prea curând. Care sunt motivele

Veşti proaste pentru iubitorii cafelei.

Valoarea acordului Aramco - FIFA, pusă la secret

FIFA a anunţat acordul global cu Aramco.

Programul magazinelor Carrefour de 1 Mai şi Paşte 2024

Programul magazinelor Carrefour în perioada...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

EasyJet recrutează: Are nevoie de 1.000 de piloți

Compania aeriană britanică deschide un program de...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel