Jeff Bezos a fost detronat de Elon Musk. Șeful Tesla are o avere de 188.5 miliarde $
Autor: Oana Pavelescu pe 07 ian, 19:36 | Articole recomandate

Elon Musk / Foto: NASA / Flickr

Elon Musk, antreprenorul din spatele Tesla Inc. și SpaceX, a devenit acum cea mai bogată persoană de pe planetă.

O raliu de 4,8% a prețului acțiunilor producătorului de vehicule electrice, de joi, l-a împins pe Musk în fața lui Jeff Bezos în Indexul Bloomberg al Miliardarilor, un clasament al celor mai bogați 500 de oameni din lume.

Valoarea netă a inginerului născut în Africa de Sud a fost de 188,5 miliarde de dolari la 10:15 a.m. în New York, cu 1,5 miliarde de dolari mai mult decât Bezos, care deținea primul loc în top din octombrie 2017. În calitate de director executiv al Space Exploration Technologies Corp. sau SpaceX, Musk este, de asemenea, un rival al lui Bezos, proprietarul Blue Origin, în cursa pentru cucerirea spatiului.

Fosta nevastă a celui mai zgârcit miliardar a donat 4 miliarde de dolari

Ultimele 12 luni au fost extraordinare pentru Musk. În ultimul an, valoarea sa netă a crescut cu peste 150 de miliarde de dolari, probabil cea mai rapidă creștere a averii din istorie. Alimentarea creșterii sale a fost datorat de o creștere fără precedent a prețului acțiunilor Tesla, care au crescut anul trecut cu 743% ca urmare a profiturilor constante, includerea în indicele S&P 500 și entuziasmul de pe Wall Street.

Bezos ar fi putut fi în continuare în top cu mult peste ElonMusk dacă nu ar fi fost divorțul său, în urma căruia a fost nevoit să cedeze aproximativ un sfert din acțiunile lui la Amazon în favoarea fostei sale soții, MacKenzie Scott. Bezos totodată a donat acțiuni în valoare de aproximativ 680 milioane dolari în noiembrie 2020.

Te-ar putea interesa și...
Articole recomandate Vezi toate articolele