Jumătate din populația SUA este deja vaccinată. Scădere abruptă a numărului deceselor
Autor: Antonio Grigore pe 19 apr, 12:01 | Articole recomandate

În medie, peste 3 milioane de vaccinuri sunt administrate zilnic, potrivit informaţiilor furnizate de Casa Albă.

Peste jumătate din totalul adulţilor din Statele Unite a primit până duminică cel puţin o primă doză de vaccin anti-COVID-19, în timp ce aproape o treime dintre aceștia (32,5%) au fost imunizați.

De la începerea vaccinării în SUA în urmă cu patru luni, 50.4% din adulţi, aproximativ 130 de milioane de persoane, au beneficiat de injectarea a cel puţin unei doze de vaccin, conform datelor oferite de Centrele pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) .Conform sursei citate, aproape o treime din adulţi au fost vaccinaţi şi cu a doua doză.În ceea ce priveşte grupul cu risc crescut al persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani , 81% dintre aceştia au primit o primă doză şi aproximativ două treimi sunt complet vaccinaţi.

Citește și: S-au trezit cu avionul pe plajă! PANICĂ printre turiști VIDEOÎn medie, peste 3 milioane de vaccinuri sunt administrate zilnic, potrivit informaţiilor furnizate de Casa Albă.În total, aproape 210 milioane de doze au fost administrate în SUA, ţară cu o populaţie de 330 de milioane de locuitori.SUA au raportat miercuri 887 de decese provocate de Covid, arată datele Hopkiins, iar media de șapte zile a deceselor zilnice este de 714. Peste 565.000 de decese totale au fost raportate în SUA.

SUA utilizează în mare parte vaccinurile Moderna şi Pfizer. Recent au suspendat temporar administrarea vaccinului Johnson & Johnson după înregistrarea a şase cazuri de tromboză venoasă cerebrală.


Articole recomandate Vezi toate articolele