Klaus Iohannis, despre PNRR: Am știut de la început că nu este perfect
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis
Președintele Klaus Iohannis a susținut astăzi că Planul Național de Redresare și Reziliență al României va fi aprobat de Comisia Europeană, dar că formatul transmis inițial ar putea suferi modificări în urma evaluării lui de către autoritățile europene.

Întrebat în cadrul unei conferințe de presă despre informațiile apărute într-o publicație străină potrivit cărora Comisia va respinge PNRR-ul României și despre câteva costuri incluse în plan care au ridicat semne de întrebare, Klaus Iohannis a afirmat că Planul României va fi aprobat, dar, posibil, într-o formă diferită, pentru că unele proiecte ar putea fi înlăturate dacă vor fi considerate neeligibile.

Cod GALBEN de INUNDAȚII bazinele hidrografice Siret şi Prut

”Sunt așa numite informații pe surse, care se scurg, în ghilimele, pentru că nu se scurge nimic. Sunt unii care vor să își dea importanță și dau informații senzaționale mai departe. PNRR-ul nostru am știut de la început că nu este perfect. De aceea, dacă vă amintiți, am spus de acum câte luni de zile că este foarte bine că s-a depus. Întrebările Comisiei se discută, se caută soluții, se schimbă anumite părți din Plan.

Nici mie nu mi s-a părut un plan perfect, dar în timpul scurt pe care l-am avut la dispoziție planul totuși a fost elaborat și este un plan rezonabil și orice întrebare a Comisiei va primi răspuns. Dacă sunt proiecte care din punctul de vedere al Comisiei nu sunt eligibile, ele se scot din plan, asta este. Nu e foarte complicat. Nu tot ce este pus acolo în PNRR va fi realizat. Dar ceea ce rămâne în Plan, să rămână fiind eligibil și finanțabil, trebuie pus în practică. Nu pot să accept să avem un plan care generic este aprobat, banii sunt disponibili, și să nu realizăm proiectele.”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel