Klaus Iohannis, infrânt de aritmetică. În ce situație 7.753 este mai mare ca 9.739
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Președintele țării a iești din nou la televizor, în această seară, ca să ne laude măsurile luate de guvern și să se bată singur pe spate pentru modul în care este gestionată pandemia în România.

Dincolo de faptul că în primăvară, atunci când avem la nivel național doar câteva sute de cazuri noi pe zi, România a putut intra în carantină. 

Acum în schimb, măsurile sunt luate cu întârziere și ezitant, în anumite cazuri fără logică.

Revenind la declarațiile pe care le-a făcut președintele în această seară, mă rezum numai la a evidenția modul particular în care calculele aritmetice, care sunt făcute în laboratoarele Cotroceniului, se bazează pe reguli neștiute.

Bilanț COVID-19. Cifrele au revenit pe creștere. Dezastru la ATI

Ceea ce a uimit azi cel mai mult a fost unul dintre graficele pezentate de șeful statului pentru a evidenția rezultatele bune pe care le au măsurile luate de guvern pentru a controla pandemia, respectiv că numărul cazurilor scade. Numai că, din păcate pentru aritmeticienii Cotrocenilor, niciodată, dar niciodată, evoluția cazurilor de la 9685, la 5837, la 4207, la 7753 și la 9739 nu înseamnă o scădere.

Personal am luat acest lucru ca pe o insultă adusă propriului meu intelect, pe de o parte, iar pe de alta o astfel de tentativă de manipulare a opiniei publice este demnă de o epocă despre care am crezut că s-a încheiat în decembrie 1989.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel