Licitația unui URIAȘ diamant, dezamăgire totală pentru fanii criptomonedelor
Autor: Oana Pavelescu pe 09 iul, 17:08 | Articole recomandate

Diamantul de 101.38 carate

Un diamant de 101,38 carate a fost vândut de Sotheby’s pentru 12,3 milioane de dolari unui cumpărător necunoscut care utilizează valută tradițională, dezamăgind fanii criptomonedelor care sperau că Sotheby’s va marca o altă etapă importantă în acceptarea generală a activelor digitale.

Înainte de vânzarea de vineri, casa internațională de licitații a spus că va accepta Bitcoin sau Ether ca plată pentru diamant, o piatră impecabilă în formă de pară, care a adus mai puțin decât se estimase, adică 15 milioane de dolari. Licitația a fost transmisă în direct și nu a atras mai mult de o duzină de oferte, notează Bloomberg.

La începutul săptămânii, Sotheby’s a spus că este cel mai scump obiect fizic oferit public vreodată pentru cumpărare cu criptomonede.

Un diamant ENORM, descoperit în Botswana

Casele de licitații acceptă din ce în ce mai mult criptomonede pentru plată, Phillips oferind o piesă a artistulului stradal Banksy, luna trecută pentru Ether sau Bitcoin.

Christie’s a acceptat plata în Ether în martie pentru o vânzare record de 69,3 milioane de dolari pentru NFT-ul lui Beeple numit  „Everydays: the First 5,000 Days”.


Articole recomandate Vezi toate articolele