Legea pensiilor. Raluca Turcan lansează un AVERTISMENT
Autor: Delia Gheață pe 10 iun, 11:45 | Declarația zilei

Turcan: Se va SCHIMBA formula de CALCUL a PENSIILOR

Ministrul Muncii a oferit o veste proastă și a lansat un avertisment. Vestea proastă este că noua lege a pensiilor nu va putea fi votată în Parlament înainte de sfârșitul anului viitor. În ceea ce privește avertismentul, Raluca Turcan a anunțat că ”atât de tare va scădea puterea de cumpărare, încât cu o pensie de 1.500 de lei se va cumpăra ce se cumpără acum cu 500 de lei”.

"Anul acesta rămânem pe pensiile majorate cu 14% de la finalul anului trecut, anul viitor se vor indexa, pentru că nu avem cum să finalizăm legea, cel puţin în funcţie de rata inflaţiei.La final de an 2022, sper să avem votată în Parlament o nouă lege care să aducă această echitate", a spus Raluca Turcan, la Realitatea TV.

Pe de altă parte, ministrul a avertizat că, în perioada 2030-2035, puterea de cumpărare va scădea atât de mult încât cu ce se cumpără acum cu 500 de lei se va cumpăra atunci cu 1.500 de lei.

”Atât de tare va scădea puterea de cumpărare încât cu o pensie de 1.500 de lei se va cumpăra ce se cumpără acum cu 500 de lei. Asta se va întâmpla până în 2030-2035.”, a spus Turcan la același post de televiziune. 

Citește și Turcan: Pensia NU poate fi cumulată cu SALARIU

”Dacă nu facem absolut nimic, puterea de cumpărare a unei pensii medii în România va fi de 500 de lei. E o realitate. (...) O reformă nu se face de azi pe mâine si niciun ministru nu poate face în 6 luni ce nu s-a făcut in 30 de ani. Și sunt două componente. Una este în baza căreia vor crește mai repede pensiile mai mici, exact cei vulnerabili și care au nevoie.”, a adăugat ministrul. 


Declarația zilei Vezi toate articolele