Lia Olguța Vasilescu: Vârsta de pensionare. E doar una dintre rele
Autor: Mara Ivan pe 10 dec 2019 / 20:37 | Mutarea zilei

Speranța de viață în România este mult sub media UE

Lia Olguța Vasilescu a afirmat, marți, că Guvernul Orban ar urma să crească vârsta de pensionare și că acesta este motivul pentru care acesta dorește modificarea noii legi a pensiilor. Fostul ministru al Muncii a adăugat că inechitățile pot fi corectate prin recalcularea tuturor pensiilor.

"Și mie mi s-a solicitat de la Comisia Europeană creșterea vârstei de pensionare la 68 de ani. Am spus că e imposibil, deoarece Romania are o speranță de viață cu 8 ani sub media Uniunii Europene. Noi suntem la 74, Franța la 82, de exemplu. Așa că am menținut vârsta de pensionare din vechea lege și în cea noua, corectând și inechitățile care se vor rezolva doar după recalcularea tuturor pensiilor, recalculare pe care actuala guvernare nu se grăbețte să o înceapă. Acum pricep și de ce vor modificarea noii legi a pensiilor, înainte să înceapă aplicarea ei. Au de gând să crească vârsta de pensionare. Și e doar una din relele care se pot întâmpla",a scris Olguța Vasilescu, marți, într-o postare pe Facebook.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că o nouă Lege a pensiilor ar fi necesară, deoarece mulți pensionari și șefi de instituții publice au semnalat inechități în legea actuală. Șeful statului susține că Guvernul Orban va face o analiză în acest sens.

Citește și Lia Olguța Vasilescu, despre pensii: Am făcut pentru PNL și un desen

Și vicepremierul Raluca Turcan a anunțat că Guvernul pregătește o Lege a pensiilor care să introducă sistemul contributivității, însă Legea în vigoare va fi respectată, astfel că pensiile vor crește de la 1 ianuarie 2020.

Te-ar putea interesa și...
Mutarea zilei Vezi toate articolele