Liste noi cu dosare aprobate în programul Rabla
Autor: Matei Ion
Data actualizării:
Data publicării:
Care este bugetul programelor
Care este bugetul programelor
Un număr de 51.934 de persoane fizice s-au înscris la producători sau dealeri auto pentru achiziţia unui autovehicul nou prin Programul "Rabla", iar până în prezent au fost achiziţionate 33.508 autovehicule şi 294 motociclete, arată datele Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), publicate joi.

Potrivit sursei citate, în cadrul Programului Rabla Clasic 2021, pentru persoane juridice, a fost publicată săptămâna aceasta pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu o nouă listă conţinând 162 dosare acceptate pentru 269 autovehicule. De asemenea, au fost publicate 4 contestaţii pentru 8 autovehicule.

Conform centralizării, până în prezent au fost acceptate un număr total de 3.540 dosare pentru 5.995 autovehicule, 8 motociclete şi 57 contestaţii pentru 103 autovehicule.

Datele AFM arată că s-au înscris la producători/dealeri auto 2.909 persoane juridice, iar până în prezent au fost achiziţionate 1.520 autovehicule şi o motocicletă.

De asemenea, s-au înscris la producători/dealeri auto, 51.934 persoane fizice, iar până în prezent au fost achiziţionate 33.508 autovehicule şi 294 motociclete.

Potrivit datelor AFM, în cadrul Programului Rabla Plus 2021, pentru persoane juridice au fost publicate săptămâna aceasta 220 dosare acceptate pentru 327 autovehicule electrice (254 pur electrice şi 73 electrice hibride) şi o motocicletă electrică.

În total, pentru Rabla Plus au fost acceptate un număr de 2.302 dosare pentru 3.617 autovehicule, dintre care 2.504 pur electrice, 1.107 electrice hibride, 6 motociclete electrice şi 32 contestaţii pentru 61 autovehicule (35 autovehicule pur electrice şi 26 electrice hibride).

Mercedes-Benz România se pregăteşte să devină Electric Only, în următorii ani

"S-au înscris la producători/dealeri auto 2.141 persoane juridice. Până în prezent au fost achiziţionate 1.074 autovehicule noi (645 pur electrice şi 429 electrice hibride) şi o motocicletă electrică", se mai precizează în comunicat.

De asemenea, s-au înscris la producători/dealeri auto, 7.526 persoane fizice, până în prezent fiind achiziţionate 1.759 autovehicule noi (1.043 pur electrice şi 716 electrice hibride) şi 8 motociclete electrice.

AFM a publicat şi un dosar acceptat depus de Primăria Municipiului Ploieşti, în valoare de 2.431.821,17 lei, în cadrul Programului Staţii de reîncărcare pentru vehiculele electrice în municipiile reşedinţe de judeţ.

"Până la data prezentei, în cadrul acestui program au fost aprobate în total 23 dosare în valoare de 33.808.672,80 lei pentru un număr de 186 staţii de reîncărcare cu un număr de 390 puncte de reîncărcare rapidă aferente.", se mai precizează în comunicat.

Conform AFM, cele 23 dosare de finanţare aprobate sunt depuse de municipiile Zalău, Piatra Neamţ, Piteşti, Râmnicu Vâlcea, Târgu Jiu, Oradea, Baia Mare, Focşani, Satu Mare, Reşiţa, Giurgiu, Călăraşi, Slatina, Timişoara, Alba Iulia, Suceava, Galaţi, Braşov, Deva, Brăila, Constanţa, Sibiu şi Ploieşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel