Lotul II al autostrăzii Sebeș - Turda progresează. Când va fi inaugurat
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Mai sunt câteva luni
Mai sunt câteva luni
  • Mai sunt câteva luni
Încă un segment al Autostrăzii A10 Sebeș – Turda, și anume "Lotul II Sântimbru - Aiud - Rădești (km 17 + 000 - km 41 + 250)", va fi deschis traficului până la sfârșitul acestui an, anunță compania AKTOR într-un comunicat. 

AKTOR, contractorul lotului de autostrăzi Sântimbru - Aiud - Rădești, accelerează lucrările pe acest segment, pe baza unui calendar foarte specific. În prezent, se lucrează intens la rambleele de poduri, la ridicarea și așezarea grinzilor pe toate podurile, turnarea straturilor de balast stabilizat, precum și la structurile din beton, rigolele și zidurile de sprijin. De asemenea, lucrările de asfaltare sunt planificate să înceapă cu primii 7 km din totalul de 24,25 km al lotului II, în perioada 25-30 iunie 2019. Aceste lucrări se realizează cu un efectiv de peste 350 de persoane, cu 120 de camioane și peste 80 de mașini mecanizate.

"În AKTOR promovăm performanța și continuitatea și suntem mândri să vedem cum zi de zi ne apropiem de finalizarea acestui proiect cu importanță majoră nu numai pentru compania noastră, ci și pentru economia românească, la a cărei dezvoltare contribuim cu toate capabilitățile și capacitățile noastre ", a declarat dl. Alexandros Exarchou, CEO al AKTOR.

Beneficii pentru comunitățile locale

Până la sfârșitul anului, lotul II al autostrăzii Sebeș-Turda de 24,25 km va fi deschis traficului, permițând legătura rutieră între Coridorul IV, autostrăzile "A1 Sibiu - Deva" și "A3 Câmpia Turzii - Gilau". În același timp, municipalitățile Alba-Iulia, Teiuș și Aiud vor fi conectate cu o serie de beneficii semnificative pentru comunitățile locale înconjurătoare, cum ar fi degrevarea de traficul de tranzit, reducerea poluării fonice și a aerului, precum și, cel mai important, îmbunătățirea siguranței rutiere.

Citește și Autostrada Sebeș-Turda, cu finalizare incertă

În cei 18 ani de prezență în România, AKTOR a fost implicată în diferite proiecte de infrastructură rutieră și feroviară, construcția de stații de tratare a apelor reziduale și complexe rezidențiale cu scopul de a contribui, prin executarea profesională a lucrărilor contractate și crearea unei infrastructuri moderne, la îmbunătățirea activității economice și sociale a României.

Despre AKTOR

AKTOR reprezintă cea mai mare filială a Grupului ELLAKTOR, cu o prezență diversificată internațională în 25 de țări și desfășoară activități în domeniile: construcții, infrastructură, proiecte industriale și de clădiri, energie solară, exploatarea carierelor, management de proiect. Cu peste 60 de ani de experiență în proiecte complexe și exigente, AKTOR a evoluat într-o companie de infrastructură de top, angajând peste 18.500 de persoane și subcontractori. Printre lucrările de infrastructură publice emblematice ale societății AKTOR din Grecia și din străinătate se numară Linia de Metrou 2 din Atena și Metroul din Salonic, noul Muzeu Acropolis din Atena, Podul Rion-Antirrion din Peloponez, Grecia, Metroul Gold Line din Doha, Qatar, Stațiile de Epurare a Apelor Uzate din București, România și din Bogota, Columbia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel