Lovitură de grație. Putin și-a definit poziția față de criptomonede
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Vladimir Putin / Foto: kremlin.ru
Vladimir Putin / Foto: kremlin.ru
Președintele rus, Vladimir Putin, a dat un semnal de toleranță față de criptomonede, care fac obiectul unui control din ce în ce mai drastic din partea autorităților de reglementare din întreaga lume, pe fondul temerilor că acestea pot fi folosite pentru spălare de bani și activități infracționale. 

Criptomonedele "au dreptul de a exista și pot fi folosite ca mijloc de plată", a declarat Putin într-un interviu acordat CNBC, care a fost postat joi pe site-ul Kremlinului. Cu toate acestea, el a avertizat că este prea devreme pentru a vorbi despre utilizarea monedelor digitale pentru tranzacționarea petrolului și a altor mărfuri care formează cea mai mare parte a exporturilor Rusiei, scrie Bloomberg.

Rusia a căutat alternative la tranzacționarea în dolari de când a fost lovită de sancțiuni în 2014, în urma anexării Crimeei, iar Putin acuză SUA că își folosește moneda ca pe o armă. Susținătorii cripto susțin că banii descentralizați vor înlocui în cele din urmă monedele emise de băncile centrale. 

China INTERZICE orice tranzacție cu CRIPTOMONEDE UPDATE

Banca Cenmtrală a Rusiei a avertizat în repetate rânduri investitorii că piața criptografică este extrem de volatilă, iar monedele digitale sunt interzise la plată pe plan intern. Cu toate acestea, nu există planuri pentru o interdicție generală similară celei din China, a declarat săptămâna aceasta ministrul adjunct de Finanțe, Alexei Moiseev, potrivit Interfax.

Toleranța lui Putin față de criptomonede vine în contextul în care Casa Albă ia în considerare lansarea unei inițiative ample de revizuire și coordonare a politicii privind criptomonedele în cadrul administrației președintelui Joe Biden, care ar putea duce la noi reglementări.

În acest an, China a luat măsuri drastice împotriva acestei industrii, iar în septembrie a interzis toate tranzacțiile cu criptomonede. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Alți doi Arnault intră în board-ul grupului LVMH

În vârstă de 31 și 29 de ani, Alexandre și Frédéric...

Prețul petrolului s-a stabilizat după o scădere abruptă

Prețurile la cele două referințe de petrol au recuperat...

CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la...

Miliardarul care râvnește la Royal Mail, Poșta britanică

Este vorba de miliardarul ceh Daniel Kretinsky care a...

Recordul de vizitatori, doborât: Japonia se întrece pe sine

Japonia nu se poate lăuda cu plaje întinse și însorite....


pixel