Lucid Motors, rivalul Tesla, mașina cu peste 800 de km autonomie
Autor: Ciprian Dumitrache
Data publicării:
Prețul modelului Lucid Air pornește de la 77.000 de dolari, iar autonomia promisă este de circa 830 de kilometri. Varianta de top va fi propulsată de un motor de 1.080 de cai și va costa peste 165 de mii de dolari.
Prețul modelului Lucid Air pornește de la 77.000 de dolari, iar autonomia promisă este de circa 830 de kilometri. Varianta de top va fi propulsată de un motor de 1.080 de cai și va costa peste 165 de mii de dolari.
Pentru a beneficia de finanțare, Lucid Motors va fi listată  la bursă și va fuziona cu Churchill Capital IV, o companie specializată în investiții.

Ca parte a tranzacției, Lucid Motors va beneficia de fondurile Churchill Capital IV, și va primi încă 2,5 miliarde de dolari de la investitori nou-atrași. Acest tip de operațiune în care este implicată compania constructoare de mașini electrice este printre cele mai importante de până acum, amintește Financial Times.

Fondată în 2007, Lucid Motors este condusă de Peter Rawlinson, un fost director al Tesla, inginer-șef în proiectul Tesla Model, compania propunându-și să treacă la producția de serie pentru modelul de lux, Lucid Air, un autovehicul care să depășească mașinile Tesla ca autonomie, timp de reîncărcare și viteză. Prețul modelului Lucid Air pornește de la 77.000 de dolari, iar autonomia promisă este de circa 830 de kilometri. Varianta de top va fi propulsată de un motor de 1.080 de cai și va costa peste 165 de mii de dolari.

Citește și: Rechemări Tesla. Elon Musk nu înțelege piața din China

Reprezentanții companiei Churchill Capital IV au declarat că „tehnologia superioară a lui Lucid, susținută de o cerere evidentă pentru un vehicul EV durabil, fac din Lucid o investiție extrem de atractivă pentru acționarii Churchill Capital Corp IV, dintre care mulți se concentrează pe sustenabilitate”.



 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel