Lupta antitrust. Biden adaugă un nou pion în lupta cu giganții din tehnologie
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Joe Biden, la summitul G20 de la Roma. Pandemia și poluarea pe ordinea de zi
Joe Biden, la summitul G20 de la Roma. Pandemia și poluarea pe ordinea de zi
Preşedintele american, Joe Biden, a plasat un nou pion în lupta sa împotriva practicilor anticoncurenţiale, anunţând marţi intenţia sa de a numi un avocat cunoscut pentru acţiunile sale împotriva giganţilor tehnologiei, Jonathan Kanter, la Departamentul de Justiţie, notează AFP.

Dacă va fi confirmat de Senat, acest avocat va conduce divizia însărcinată cu urmăririle penale antitrust.

"De-a lungul carierei sale, Jonathan Kanter a fost un apărător şi un expert de prim-plan în eforturile vizând promovarea unor politici solide şi semnificative împotriva monopolurilor şi în favoarea concurenţei", a subliniat Casa Albă într-un comunicat.

În prezent, partener al cabinetului Kanter Law Group, care se descrie ca fiind o "mică firmă de avocatură în domeniul concurenţei", el a lucrat şi ca avocat în biroul de competiţie de la Agenţia Statelor Unite pentru Concurenţă (FTC).

Jonathan Kanter i-a reprezentat pe reclamanţi în cazuri acuzând în special Google şi Apple de practici care au drept scop zdrobirea concurenţei.

Problemele legate de monopol sunt de mult timp pe agenda liderului de la Casa Albă.

Giganții din tehnologie, luați la puricat de agențiile antitrust

El i-a numit pe jurista Lina Khan, o reputată luptătoare împotriva GAFA (Google, Apple, Facebook şi Amazon), la conducerea FTC şi pe Tim Wu, un apărător al strictelor legi antimonopol, la prestigiosul Consiliu Economic Naţional (NEC) .

De asemenea, Joe Biden a prezentat recent o gamă largă de măsuri menite să lupte împotriva practicilor anticoncurenţiale care afectează consumatori ca angajaţi şi mergând de la supravegherea sporită a giganţilor din Silicon Valley până la sfârşitul clauzelor de neconcurenţă din contracte.

Recent, autorităţile americane au ridicat tonul la adresa GAFA.

Au fost lansate mai multe procese pentru abuz de poziţii dominante, în timp ce o comisie parlamentară a aprobat în iunie mai multe proiecte de lege care urmăresc, printre altele, să interzică uriaşilor din tehnologie să achiziţioneze concurenţi pentru a-şi păstra controlul pe piaţă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...


pixel