Majorarea pensiilor cu mai mult de 10%. Soluția propusă
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Președintele Casei de Pensii precizează că, în urma recalculării, pensiile cu același stagiu de cotizare și același număr de puncte vor avea o valoare egală, menționând că de recalcularea pensiilor vor beneficia aproximativ jumătate din pensionari.
Președintele Casei de Pensii precizează că, în urma recalculării, pensiile cu același stagiu de cotizare și același număr de puncte vor avea o valoare egală, menționând că de recalcularea pensiilor vor beneficia aproximativ jumătate din pensionari.
După ce în sfârșit Florin Cîțu a recunoscut că o majorare cu 40% a pensiilor nu este posibilă, acesta a spus că este posibilă însă o majorare cu maximum 10%.

Însă, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, consideră ca exista o cale prin care pensiile se pot majora cu un procent mai mare.

 ”Sunt convinsă că se pot găsi soluții pentru chiar mai mult de atât, dar îi pe las specialiștii care au acces la finanțe. Noi le-am pus la dispoziție toate informațiile. Mi se pare util să se centralizeze toate datele. Cred că pot fi optimizate anumite cheltuieli în sistemul public. E o cale”, a declarat Violetă Alexandru.

Ministrul Muncii a mai spus că este de acord cu "abordarea rațională care spune că trebuie să gestionezi un proces de mărire care să fie susținut și în anii viitori".

Câciu: Daca VREI să dai, trebui să faci! Dacă nu faci, înseamnă că NU VREI!

Pe de altă parte, ministrul Finanțelor, Florin Citu, a declarat că va prezența două scenarii în Guvern, cu privire la creșterea pensiilor, dintre care primul prevede o creștere cu 10% de la 1 septembrie, și nu cu 40% însă despre al doilea scenariu nu a dorit să facă nicio precizare.

"Voi prezența premierului și Guvernului două scenarii pe care ni le putem permite, fiecare cu riscurile sale, vorbim de risc economic aici. Primul scenariu e o creștere cu 10% a pensiilor, dar să știți că și acolo sunt riscuri, al doilea îl voi prezența premierului mai întâi", a spus ministrul. 

Referitor la posibilitatea de a majoră pensiile cu 10% Cîțu a precizat că bugetul poate susține anul acesta o creștere de 10%, chiar dacă reprezintă un efort major.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel