Majorări consistente de salarii de la 1 iulie
Autor: Oana Pavelescu pe 29 iun 2020 / 18:31 | Mutarea zilei

Salarii mai MARI cu 75%. Ce CONDIȚII trebuie îndeplinite

Începând cu 1 iulie intră în vigoare două legi care majorează salariile unor angajați de la stat.

Este vorba despre Legea nr. 64/2020 și Legea nr. 51/2020 care majorează lefurile unor angajați din sistemul sanitar.

Conform legii nr. 64/2020 fiziokinetoterapeuții și bioinginerii medicali vor putea avea salarii de maximum 5.976 de lei, în cazul în care lucrează în unități clinice. Totodată, cei care asigură serviciile de ambulanță, primiri urgențe și terapie intensivă vor avea salarii de maximum 6.376 de lei. Aceeași lege prevede și că acești specialiști dacă lucrează în unitățile sanitare și de asistență medico-socială vor avea un salariu de maximum 5.677 lei.

De majorări salariale vor beneficia și logopezii, sociologii, profesorii de cultură fizică medicală, kinetoterapeuții și asistenții.

Aeștia, în cazul în care lucrează în unitățile clinice, pot ajunge la o leafă de 5.896 de lei, iar la serviciile de ambulanță, primiri urgențe și terapie intensivă salariul va ajunge la maximum 6.262 de lei. Cei care lucrează în unități sanitare și de asistență medico-socială vor beneficia de o leafă de maximum 5.590 de lei.

Și farmaciști, biologi, biochimiști, fizicieni și psihologi vor beneficia de măriri salariale de la 1 iulie 2020.

Vouchere de vacanță. Noutăți. Deducere de 100%

Acestora li se aplică prevederile legii 51/2020, care stabilește majorarea coeficienților de salarizare ceea ce înseamnă că vor avea salarii de bază mai mari.

Aceste majorări se vor aplica celor cu studii superioare inclusiv pentru rezidenți.

De pildă, farmaciștii aflați în primul an de rezidențiat care lucrează în unități clinice vor avea un salariu de bază de 5.334, de la 1 iulie.

Majorările sunt valabile pentru cei cu studii superioare, inclusiv pentru rezidenți. Spre exemplu, un farmacist rezident anul I, care își desfășoară activitatea în unități clinice și are un salariu de bază de 4.302 lei, va avea, de la 1 iulie, un salariu de 5.334 lei.

În cazul farmaciștilor care lucrează în domeniul medicinii legale, lefurile acestora vor putea ajunge la 8.911 lei. Farmaciștii care lucrează în ambulanță, primiri urgențe și terapie intensivă vor avea parte de măriri salariale de până la 7.314 lei. Nu în ultimul rând, farmaciștii din unitățile sanitare vor putea ajunge la salarii de până la 6.511 lei.

Nu au fost uitați nici biologii, biochimiștii, chimiștii, fizicienii și psihologii care lucrează în unitățile clinice. Aceștia vor avea salarii de până la 6.082 lei. În cazul în care lucrează în medicina legală, pot ajunge să ia până la 7.908 lei, iar pentru psihologii care asigură serviciile de ambulanță, urgență și terapie intensivă salariile vor fi de maximum 6.490 de lei. În fine, biologii, biochimiștii, chimiștii, fizicienii și psihologii care lucrează în unitățile sanitare vor avea parte de creșteri salariale de până la 5.793 de lei.


Mutarea zilei Vezi toate articolele