Majorări consistente de salarii de la 1 iulie
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Salarii mai MARI cu 75%. Ce CONDIȚII trebuie îndeplinite
Salarii mai MARI cu 75%. Ce CONDIȚII trebuie îndeplinite
Începând cu 1 iulie intră în vigoare două legi care majorează salariile unor angajați de la stat.

Este vorba despre Legea nr. 64/2020 și Legea nr. 51/2020 care majorează lefurile unor angajați din sistemul sanitar.

Conform legii nr. 64/2020 fiziokinetoterapeuții și bioinginerii medicali vor putea avea salarii de maximum 5.976 de lei, în cazul în care lucrează în unități clinice. Totodată, cei care asigură serviciile de ambulanță, primiri urgențe și terapie intensivă vor avea salarii de maximum 6.376 de lei. Aceeași lege prevede și că acești specialiști dacă lucrează în unitățile sanitare și de asistență medico-socială vor avea un salariu de maximum 5.677 lei.

De majorări salariale vor beneficia și logopezii, sociologii, profesorii de cultură fizică medicală, kinetoterapeuții și asistenții.

Aeștia, în cazul în care lucrează în unitățile clinice, pot ajunge la o leafă de 5.896 de lei, iar la serviciile de ambulanță, primiri urgențe și terapie intensivă salariul va ajunge la maximum 6.262 de lei. Cei care lucrează în unități sanitare și de asistență medico-socială vor beneficia de o leafă de maximum 5.590 de lei.

Și farmaciști, biologi, biochimiști, fizicieni și psihologi vor beneficia de măriri salariale de la 1 iulie 2020.

Vouchere de vacanță. Noutăți. Deducere de 100%

Acestora li se aplică prevederile legii 51/2020, care stabilește majorarea coeficienților de salarizare ceea ce înseamnă că vor avea salarii de bază mai mari.

Aceste majorări se vor aplica celor cu studii superioare inclusiv pentru rezidenți.

De pildă, farmaciștii aflați în primul an de rezidențiat care lucrează în unități clinice vor avea un salariu de bază de 5.334, de la 1 iulie.

Majorările sunt valabile pentru cei cu studii superioare, inclusiv pentru rezidenți. Spre exemplu, un farmacist rezident anul I, care își desfășoară activitatea în unități clinice și are un salariu de bază de 4.302 lei, va avea, de la 1 iulie, un salariu de 5.334 lei.

În cazul farmaciștilor care lucrează în domeniul medicinii legale, lefurile acestora vor putea ajunge la 8.911 lei. Farmaciștii care lucrează în ambulanță, primiri urgențe și terapie intensivă vor avea parte de măriri salariale de până la 7.314 lei. Nu în ultimul rând, farmaciștii din unitățile sanitare vor putea ajunge la salarii de până la 6.511 lei.

Nu au fost uitați nici biologii, biochimiștii, chimiștii, fizicienii și psihologii care lucrează în unitățile clinice. Aceștia vor avea salarii de până la 6.082 lei. În cazul în care lucrează în medicina legală, pot ajunge să ia până la 7.908 lei, iar pentru psihologii care asigură serviciile de ambulanță, urgență și terapie intensivă salariile vor fi de maximum 6.490 de lei. În fine, biologii, biochimiștii, chimiștii, fizicienii și psihologii care lucrează în unitățile sanitare vor avea parte de creșteri salariale de până la 5.793 de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel