Majorări salariale de la 1 iulie. Pentru cine
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Ionuţ Dumitru a arătat că numărul angajaţilor din sectorul public nu este mare, în comparaţie cu alte ţări din Europa, dar că procentul din PIB, consumat pentru salariile bugetarilor este prea mare.
Ionuţ Dumitru a arătat că numărul angajaţilor din sectorul public nu este mare, în comparaţie cu alte ţări din Europa, dar că procentul din PIB, consumat pentru salariile bugetarilor este prea mare.
Conform Legii 64/2020, de la data de 1 iulie o serie de angajați vor beneficia de majorări salariale, unele dintre aceste salarii putând ajunge și la 6.262 de lei.

Este vorba de o serie de angajați care lucrează în sistemul sanitar. Astfel fiziokinetoterapeuții și bioinginerii medicali pot ajunge la un salariu de maximum 5.976 de lei, dacă lucrează în unități clinice. Totodată, cei care asigură serviciile de ambulanță, primiri urgențe și terapie intensivă vor ajunge la un salariu de 6.376 de lei. Nu în ultimul rând, asistenți sociali sau bioingineri medicali din unitățile sanitare și de asistență medico-socială vor avea un salariu de maximum 5.677 lei.

Așadar, logopezii, sociologii, profesorii de cultură fizică medicală, kinetoterapeuții și asistenții sociali vor beneficia și aceștia de creșteri salariale tot de la 1 iulie 2020. Cei care lucrează în unitățile clinice pot ajunge la un salariu de 5.896 de lei, iar la serviciile de ambulanță, primiri urgențe și terapie intensivă salariile vor ajunge la 6.262 de lei. De asemenea, pentru cei care lucrează în unități sanitare și de asistență medico-socială se va asigura un salariu de 5.590 de lei.

Coeficienții de salarizare. Cu cât vor crește lefurile

Alte salarii care se vor majora sunt cele ale angajaților din sistemul sanitar care dețin funcții de farmaciști, biologi, biochimiști, fizicieni și psihologi, acestea beneficiind de prevederile Legii nr. 51/2020, astfel că aceștia vor avea un salarii de bază mai mari tot de la 1 iulie 2020.

Majorările se aplică pentru angajații cu studii superioare, implicit pentru rezidenți. De pildă, un farmacist rezident anul I, care își desfășoară activitatea în unități clinice și are un salariu de bază de 4.302 lei, va avea, de la 1 iulie, un salariu de 5.334 lei.

Se majorează și lefurile farmaciștilor din domeniul medicinei legale, astfel de salarii care își desfășoară activitatea în domeniul medicinei legale, salariul acestora putând ajunge și la 8.911 lei. Și farmaciștii care asigură serviciile de ambulanță, primiri urgențe și terapie intensivă vor avea salariile mărite până la 7.314 lei dar și cei din unitățile sanitare vor putea ajunge la salarii de până la 6.511 lei.

Chimiștii, biochimiștii, biologii, fizicienii, psihologii care lucrează în unitățile clinice vor avea salarii de până la 6.082 lei. Dacă aceștia lucrează în domeniul medicinei legale, salariile vor putea fi chiar și mai mari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România a importat mai multe gaze naturale

În orice caz, așa reiese din datele statistice oficiale. 

Putin vrea o bursă a cerearelor pentru BRICS

Președintele Rusiei Vladimir Putin a ordonat guvernului...

În Japonia, AI prezice ce angajați vor demisiona

Companiile japoneze se străduiesc să-și protejeze...

FMI cere Germaniei să cheltuiască mai mult

În schimb, Franța și Italia au fost îndemnate să fie mai...

Bitcoin a efectuat a patra sa înjumătățire

Bitcoin și-a finalizat vineri "înjumătățirea", un...

China lansează o nouă forță de apărare cibernetică

China a anunțat crearea în cadrul armatei a unei noi...

Ştirile dimineţii. Veşti bune pentru români

Ştirile dimineţii, 20 aprilie 2024. 

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...


pixel