Marcu (ASF): BVB trebuie să-și asume un rol regional mai pronunțat
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Cotaţia barilului de petrol Crude cu livrare în luna iulie a crescut cu 1,64 dolari, ajungând la închidere la valoarea de 63,58 dolari.
Cotaţia barilului de petrol Crude cu livrare în luna iulie a crescut cu 1,64 dolari, ajungând la închidere la valoarea de 63,58 dolari.
 Bursa de Valori Bucureşti trebuie să îşi asume un rol regional mai pronunţat, să devină un hub regional strategic pentru celelalte pieţe financiare din spaţiul sud-est european, susţine preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Nicu Marcu.

"Felicit Bursa de Valori Bucureşti pentru cei 25 de ani de viaţă postdecembristă. Acest moment aniversar capătă şi mai multă semnificaţie având în vedere că, tot în acest an, piaţa de capital românească a primit statutul de piaţă emergentă. Este o binemeritată recunoaştere a potenţialului bursei, care creează noi oportunităţi pentru dezvoltare, având în vedere perspectivele atragerii de noi capitaluri. Aşa cum am mai afirmat, Bursa de Valori Bucureşti trebuie să îşi asume un rol regional mai pronunţat, să devină un hub regional strategic pentru celelalte pieţe financiare din spaţiul sud-est european. În acest fel, contribuţia la creşterea economiei româneşti va fi cu siguranţă una de substanţă", afirmă Nicu Marcu, într-un mesaj adresat cu ocazia aniversării a 25 de ani de la redeschiderea Bursei de Valori Bucureşti.

Declarație ȘOCANTĂ! Omenirea va DISPĂREA în următorii ani

Potrivit preşedintelui ASF, Bursa are nevoie de active de valoare, care să genereze mai multă lichiditate, are nevoie de emitenţi de calibru, care să se finanţeze prin piaţa de capital.

"Totodată, un rol important îl deţine statul român. Listarea companiilor cu capital majoritar de stat va aduce mai multă anvergură pieţei de capital locale. O performanţă solidă a bursei consolidează încrederea investitorilor - doar astfel piaţa de capital autohtonă îşi va putea împlini pe deplin potenţialul, devenind un autentic factor de progres pentru economie.Vă urez succes pe mai departe şi doresc să vă asigur de întregul sprijin al Autorităţii pentru îndeplinirea rolului esenţial pe care îl aveţi în dezvoltarea economiei româneşti", mai spune Nicu Marcu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

De ce a inventat Guvernul lozul Team România

Până la debutul Jocurilor Olimpice de la Paris mai este...

Număr record de firme radiate în România

În primele trei luni ale anului peste 25.000 de firme au...

Programul de Paște al magazinelor Lidl din România

Cum funcționează magazinele Lidl în zilele Sărbătorilor...

SUA interzic importul de uraniu din Rusia

Senatul american a aprobat marți o lege prin care se...

Plăți de 119 milioane de euro pentru agricultori

Cele mai semnificative plăți, în valoare de 112,7...

China își flexează mușchii și testează al treilea portavion

Presa de stat chineză a anunțat că primul portavion de...

De Sărbători, românii riscă amenzi de până la 5000 de lei

Sunt prevederi legislative pe care românii fie nu le...

Record de mortalitate în fermele de somon din Norvegia

Aproape 63 de milioane de somoni au murit prematur anul...

Schimbare la vârful Tuborg România

Tuborg România anunță o schimbare în managementul organizației, prin...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel