Marea Britanie a lansat o monedă comemorativă! Marchează un eveniment IMPORTANT
Autor: Dana Mihai pe 11 aug, 07:29 | Articole recomandate

Marea Britanie a lansat o monedă comemorativă! Marchează un eveniment IMPORTANT

Royal Mint a lansat noua monedă de 5 lire care are gravat cuvintele „război” și „pace” și a fost făcută pentru a marca 75 de ani de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial.

Cuvintele care se intersectează „război” și „pace” pe moneda de 5 lire sterline comemorează partea importantă a istoriei britanice. Designul său de scrisori a fost inspirat de inscripțiile de pe monumentele de război.

Cea mai SCUMPĂ mască de protecție din LUME

Pe marginea monedei, este scris: „Prin curaj și rezistență”. Moneda ediției limitate de 5 lire sterline a fost produsă de Royal Mint și Imperial War Museum, potrivit DailyStar.

Vorbind despre monedă, John Delaney, de la Muzeul Imperial de Război, a spus: „Ne amintește de costul uman al războiului”.

El a mai adăugat despre monedă faptul că: „Ne amintește de acea perioadă importantă din istoria noastră și aduce un omagiu sacrificiilor făcute de cei care au luptat în timpul acestui conflict”.

Clare Maclennan, de la Monetă Regală, a declarat: „Această monedă comemorativă nu doar păstrează moștenirea acestui moment istoric pentru generațiile viitoare, ci și comemorează sacrificiile făcute în întreaga lume pentru a restabili pacea.

 

 

Te-ar putea interesa și...
Articole recomandate Vezi toate articolele