Marius Budăi a pregătit 5 întrebări pentru Cîțu: Nu vi se pare prea mare tupeul
Autor: Dana Mihai
Data actualizării:
Data publicării:
Marius Budăi a publicat un mesaj pe contul său de Facebook pentru Florin Cîțu.
Marius Budăi a publicat un mesaj pe contul său de Facebook pentru Florin Cîțu.
Marius Budăi a publicat un mesaj pe contul său de Facebook pentru Florin Cîțu. Fostul ministru al Muncii a pregătit 5 întrebări pentru ministrul Finanțelor Publice.

"La audierile de săptămâna viitoare în cadrul Comisiilor reunite pentru Buget-Finanțe voi proceda astfel. Îi voi pune domnului ministru Vasile Cîțu cinci întrebări pe care i le spun încă de pe acum ca să se pregătească"

Întrebările fostului ministru al Muncii sunt doar 5 la număr, dar includ toate nesiguranțele oamenilor din România.

Budăi, despre recalcularea pensiilor: Trebuie trebuie respectată decizia CCR

"1. Răspundeți cu da sau nu. Promiteți în fața românilor că veți mări punctul de pensie cu 40%(de la 1265 de lei la 1775 de lei) începând cu data de 1 septembrie 2020, veți dubla alocațiile de stat pentru copii și veți crește salariile dascălilor din septembrie?

2. Nu vi se pare prea mare tupeul ca după ce ați aruncat economia în prăpastie în doar 3 luni să veniți și să vă văitați de greaua moștenire?

3. Veți publica lista cu firmele care au primit rambursări de TVA și veți specifica pentru câte din aceste firme s-au verificat dosarele de rambursare TVA conform tuturor procedurilor legale?

4. Veți oferi jurnaliștilor și opiniei publice lista cu primăriile care au primit bani de la guvern prin PNDL și alte programe de dezvoltare locală în ultimele 3 luni?

5. Dacă Guvernul din care faceți parte spune că a prins în bugetul anului 2020 (cu un deficit de 3,6% din PIB) creșterea punctului de pensie cu 40% de la 1 septembrie 2020 și mărirea salariilor profesorilor de la aceeasi dată, cum se face că deficitul estimat de Comisia Europeană pentru 2020 este de 4,9% din PIB iar Consiliul Fiscal estimează 4,8% din PIB pentru același an?"

Marius Budăi declarat că a postat aceste întrebări pe Facebook pentru a da răgaz ministrului de Finanțe Publice, Florin Cîțu, de a găsi răspunsuri.

"Domnule Ministru Vasile Cîțu, sper că veți veni la audieri cu lista completă privind rambursările de TVA, cu lista completă privind banii acordați primăriilor și le veți oferi opiniei publice. Sper că veți oferi răspunsuri clare seniorilor și dascălilor noștri privind creșterile de venituri angajate. Altfel, consider că nu veți rămâne decât un piroman care după ce dă foc casei se vaită că îi dau pompierii amendă. Iar dacă nu veți oferi răspunsuri clare în fața noastră și a presei, veți rămâne un Al Capone cu bugete duble, un mare minicinos și demagog."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ştirile dimineţii. Veşti bune pentru români

Ştirile dimineţii, 20 aprilie 2024. 

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel