Măsuri luate de DGASPC-uri pentru izolarea la locul de muncă
Autor: Matei Ion
Data actualizării:
Data publicării:
Ghișeu
Ghișeu
Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale (MMPS) a transmis, marţi, Direcţiilor Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) o serie de recomandări privind măsura izolării la locul de muncă a angajaţilor centrelor sociale rezidenţiale.

„Astfel, pentru aplicarea prevederilor Ordonanţei Militare nr. 8, Ministerul Muncii recomandă DGASPC-urilor ca organizarea pe ture şi stabilirea programului în centrele rezidenţiale să se realizeze cu consultarea angajaţilor.

Şeful de centru, înlocuitorul desemnat al acestuia sau coordonatorul personalului de specialitate stabileşte personalul care trebuie izolat preventiv la locul de muncă şi organizează turele, pentru a asigura funcţionarea serviciului, se menţionează în comunicatul MMPS.

Ministerul Muncii subliniază că şeful de centru şi alte categorii de personal administrativ sunt incluşi în categoria personalului căruia i se aplică măsura izolării preventive la locul de muncă, dacă nevoile beneficiarilor serviciului social impun acest lucru sau dacă nu poate fi asigurată permanenţa cu celelalte categorii de personal.

Izolarea la locul de muncă se realizează cu prioritate la sediul serviciului social, în măsura în care există spaţiile necesare amenajate în acest sens, sau în spaţiul identificat şi asigurat de către autoritatea administraţiei publice locale, precizează MMPS.

Salarii și pensii. S-au făcut cele mai mari plăți din istorie

Organizarea pe ture a personalului, precum şi soluţiile identificate pentru cazarea fiecărei persoane care este izolată preventiv la locul de muncă se transmit conducerii furnizorului de servicii sociale.

De asemenea, autorităţile administraţiei publice locale în a căror rază de competenţă funcţionează serviciile sociale au obligaţia să asigure hrana zilnică a personalului, pe perioada izolării preventive la locul de muncă, precum şi transportul de la domiciliu/reşedinţă la locul de muncă, atât la începutul perioadei de 14 zile de izolare preventivă, cât şi la ieşirea din izolarea la locul de muncă.

În cazul apariţiei unei situaţii medicale în cadrul unui serviciu social, personalul trebuie să contacteze în prima fază medicul de familie şi, în funcţie de recomandările acestuia, se va contacta serviciul de urgenţă 112, menţionează Ministerul Muncii.

În situaţia în care paza unor servicii sociale este asigurată de firme specializate, trebuie evitat orice contact între beneficiari şi/sau personalul serviciului social cu personalul de pază, atrage atenţia MMPS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România a importat mai multe gaze naturale

În orice caz, așa reiese din datele statistice oficiale. 

În Japonia, AI prezice ce angajați vor demisiona

Companiile japoneze se străduiesc să-și protejeze...

FMI cere Germaniei să cheltuiască mai mult

În schimb, Franța și Italia au fost îndemnate să fie mai...

Bitcoin a efectuat a patra sa înjumătățire

Bitcoin și-a finalizat vineri "înjumătățirea", un...

Ştirile dimineţii. Veşti bune pentru români

Ştirile dimineţii, 20 aprilie 2024. 

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...


pixel