Medicament util bolnavilor de COVID-19, imposibil de găsit în farmacii
Autor: Delia Gheață
Data actualizării:
Data publicării:
E regretabil că se întâmplă așa
E regretabil că se întâmplă așa
Dacă ar respecta protocolul stabilit de Ministerul Sănătății, medicii de familie ar putea să prescrie respectivul medicament pacienților cu COVID-19 care se tratează la domiciliu. Problema este că nu se găsește în farmacii. 

Este vorba despre Favipiravir. Medicamentul poate fi prescris de medicii de familie pacienţilor cu forme uşoare şi medii de COVID, la domiciliu, în faza de debut a bolii, relatează Antena 3.

”Medicamenul este important pentru că oferă o șansă importantă pentru cei care au boli asociate. Am vorbit de comorbidități care pun pacienții la risc, pentru toți acești pacient se preferă administrarea precoce a unui antiviral care a dovedit că are efect bun, primul s-a administrat în spital, iar acesta care se dă ca medicamnet, din păcate acest medicament nu există în farmacii, cu toate că protocolul arată că poate fi prescris de medicii de familie. Nu a fost în farmacii decât pe hârtie, doar în spitale.

Să se găsească de cumpărat, multe persoane ar prefera să îl cumpere, daca s-ar găsi o soluție de compensație, dar cel mai important: ar ține acasă persoanele cu forme ușoare, ar degreva spitalele, ar trebui să internăm doar cazurile complicate.

Din păcate acest medicament nu exista în farmacii, cu toate că protocolul arată că poate fi prescris de medicii de familie,  ar trebui să inernam doar cazurile complicate” a spus medicul Sandra Alexiu la Antena 3.

Citește și COVID-19. Descoperire îngrijorătoare. Experții, puși pe gânduri

Potrivit datelor anunțat de Grupul de Comunicare Strategică, în urma testelor efectuate la nivel național, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 3.342 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.884. Dintre acestea, 952 sunt internate la ATI. Din totalul pacienților internați, 230 sunt minori, 210 fiind internați în secții și 20 la ATI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ştirile dimineţii. Veşti bune pentru români

Ştirile dimineţii, 20 aprilie 2024. 

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel