Medicii americani sunt speriați. Vine o toamnă APOCALIPTICĂ
Autor: Simona Haiduc pe 24 sep, 19:33 | Articole recomandate

Avertisment după avertisment

Medicii americani trag semnale disperate de alarmă și avertizează că Statele Unite sunt amenințate de o adevărată ”toamnă apocaliptică” din cauza agravării situației epidemiologice din țară pe fondul intensificării pandemiei de covid-19, transmite CNN.

”Îmi pare rău, dar trebuie să spun. Situația se va agrava, pentru că autoritățile federale nu obligă oamenii să poarte mască și să respecte ale măsuri de prevenție. Iar asta în condițiile în care la noi se redeschid școli și universități în zone cu multe cazuri de infectări”, a declarat într-un dialog cu jurnaliștii medicul Peter Jotes, decanul uneia dintre facultățile Univeristății de medicină din Huston. 

Un avertisment la care s-a alăturat și Joanna Marazzo, directorul secției de boli infecțioase a Universității din Alabama. În opinia ei, ceea ce va veni va fi un fel de început al sfârșitului lumii. Omul de știință american consideră că numărul de cazuri noi este în creștere alarmantă pentru că oamenii au obosit de restricțiile epidemice. 

În plus, a adăugat Joanna Marazzo, un rol important îl joacă informațiile false care circulă pe rețelele de socializare, care se difuzează la diferite posturi de radio în căutare de rating și la care se adaugă declarațiile contradictorii legate de modul în care acționează noul virus și de capacitatea lui de a se răspândi. 

Citește și Covid-19. Europenii sunt îngrijorați: În România nu e bine

Potrivit datelor Institutului Johns Hopkins, în 28 dintre statele americane se înregistrează o explozie de cauzuri noi de covid-19. SUA ocupă primul loc în lume la numărul de infectați - peste 6,8 milioane de persoane, dar și după numărul de decese, care a depășit pragul de 200.000.

Te-ar putea interesa și...
Articole recomandate Vezi toate articolele