Urmărește dezbaterea live

Medicii americani sunt speriați. Vine o toamnă APOCALIPTICĂ
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Avertisment după avertisment
Avertisment după avertisment
Medicii americani trag semnale disperate de alarmă și avertizează că Statele Unite sunt amenințate de o adevărată ”toamnă apocaliptică” din cauza agravării situației epidemiologice din țară pe fondul intensificării pandemiei de covid-19, transmite CNN.

”Îmi pare rău, dar trebuie să spun. Situația se va agrava, pentru că autoritățile federale nu obligă oamenii să poarte mască și să respecte ale măsuri de prevenție. Iar asta în condițiile în care la noi se redeschid școli și universități în zone cu multe cazuri de infectări”, a declarat într-un dialog cu jurnaliștii medicul Peter Jotes, decanul uneia dintre facultățile Univeristății de medicină din Huston. 

Un avertisment la care s-a alăturat și Joanna Marazzo, directorul secției de boli infecțioase a Universității din Alabama. În opinia ei, ceea ce va veni va fi un fel de început al sfârșitului lumii. Omul de știință american consideră că numărul de cazuri noi este în creștere alarmantă pentru că oamenii au obosit de restricțiile epidemice. 

În plus, a adăugat Joanna Marazzo, un rol important îl joacă informațiile false care circulă pe rețelele de socializare, care se difuzează la diferite posturi de radio în căutare de rating și la care se adaugă declarațiile contradictorii legate de modul în care acționează noul virus și de capacitatea lui de a se răspândi. 

Citește și Covid-19. Europenii sunt îngrijorați: În România nu e bine

Potrivit datelor Institutului Johns Hopkins, în 28 dintre statele americane se înregistrează o explozie de cauzuri noi de covid-19. SUA ocupă primul loc în lume la numărul de infectați - peste 6,8 milioane de persoane, dar și după numărul de decese, care a depășit pragul de 200.000.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...


pixel