Meghan și Harry, la un pas de încă o pierdere dureroasă
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Regina va reexamina acordul cu cei doi
Regina va reexamina acordul cu cei doi
Meghan Markle și prințul Harry sunt la un pas de încă o pierdere dureroasă.

Cei doi ar putea să-și piardă privilegiile de care se bucură ca membrii ai familiei regale, după ce regina va face o nouă revizuire a acordului ”Megxit”.

Acordul dintre Meghan și Harry încheiat cu regina, prințul Charles și prințul William în ianuarie urmează să fie supus unei revizuiri în martie. Această analiză ar putea formaliza pur și simplu plecarea lui Meghan și Harry din Familia Regală și finalizarea termenilor deja conveniți la începutul anului 2020.

Cu toate acestea, s-ar putea ca acordul cu ducele și ducesa de Sussex să fie modificat dacă se va crede că perioada de tranziție a arătat că aranjamentul nu „funcționează pentru toate părțile”.

Istoricul și biograful Robert Lacey crede că există șansa ca recenzia să concluzioneze că Meghan și Harry nu mai pot fi numiți ”regali”.

Cu toate acestea, acest lucru nu se va traduce prin faptul că cei doi își vor pierde titlurile.

Anunț CUTREMURĂTOR făcut de Meghan Markle

Robert Lacey a declarat că: ”Sunt două titluri implicate, există statutul de Alteță Regală și apoi există titlul propriu-zis de duce și ducesă de Sussex. Evident, dacă revizuirea din martie concluzionează că nu pot rămâne în funcțiune, atunci este foarte probabil că le vor pierde sau își vor pierde dreptul de Alteță Regală.

”Titlul este în suspendare. Modul în care este prezentat în acest moment este că sunt Altețe Regale, dar aleg să nu-l folosească, nu li se spune că li se interzice utilizarea acestuia. Dar asta nu înseamnă că renunță la titluri. Regina le-a acordat aceste titluri. Lumea este plină de oameni cu titluri britanice și sunt liberi să facă ceea ce le place”.

„La fel ca orice alt aristocrat, titlul lor este pe viață, ei pot alege să nu-l folosească pentru că în cea mai mare parte a lumii Harry și Meghan sunt nume de vedete care provoacă fascinația oamenilor din întreaga lume”.

În timp ce un titlu poate fi deținut de oricui i se acordă, titlul de Alteța Sa Regală este folosit doar pentru a se adresa sau a se referi la persoane apropiate de linia tronului.

Meghan și Harry și-au anunțat în ianuarie intenția de a renunța de la titlul de adresare dar practic nu renunță... dar nu mai participă la angajamentele regale, despre care se spune că o deranjau foarte tare pe Meghan.

Regine într-un fina le-a permis să-și păstreze patronatele, să devină independenți din punct de vedere financiar și să locuiască în străinătate cu fiul lor Archie Harrison.

Este deja de notorietate că cei doi s-au pronunțat public în chestiuni politice în timpul alegerilor din SUA, amestec ce nu este permis conform Constituției britanice cât și al canoanelor regale, acest lucru fiind doar unul dintre abaterile pe care cei doi le-au comis în ultimul an.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tranzacţie pe piaţa românească de software

Adnumus intermediază cu succes achiziția de către Eleco...

Modificare a Codului Muncii, în Senat. Schimbările propuse

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Cine se află în spatele mărcii de pantofi Jacques Solovière?

Jacques Soloviere. Un nume care te duce cu gândul la un...

Legea ANL a suferit schimbări majore

Legea ANL a fost recent modificată substanțial.

Ora adevărului pentru patru din cei Șapte Magnifici

Tesla, Meta, Microsoft și Alphabet își vor publica,...

Rețeaua energetică a Ucrainei, mutilată

Sectorul energetic ucrainean a fost extrem de afectat în...

2023, an record pentru încălzirea oceanelor

Potrivit raportului Copernicus, temperatura medie a...

Bitcoin a efectuat a patra sa înjumătățire

Bitcoin și-a finalizat vineri "înjumătățirea", un...

Michelin mută fabrica din Polonia la Zalău

Compania producătoare de anvelope Michelin va muta la...

Gazoductul Balticconnector a fost repus în funcțiune

O conductă de gaz din Marea Baltică, care a fost ruptă...


pixel