Mesaj de la Guvern: Dragi români, în iarna asta sunteți pe cont propriu. Elena Cristian: Poștașul sună la Orban
Autor: Elena Cristian
Data actualizării:
Data publicării:
Elena Cristian
Elena Cristian
Creșterile de prețuri și tarife nu par să le strice vacanțele politicienilor. Nici celor aflați la Putere, nici Opoziției. Și nu doar că nu le deranjează bronzul, dar nici măcar nu se obosesc să dea o minimă explicație. Un lucru este clar: în iarna asta toți românii sunt pe cont propriu...O spune chiar ministrul Muncii.

Vara asta se poartă circul. Fără pâine, că îngrașă. Și dacă nu mă credeți, uitați-vă la premier. Se vede că nu mânâncă pâine. Ministrul Finanțelor, trecut binișor de 40 de ani, se laudă cu casele din banii părinților. Ministrul Mediului se plânge că a primit o factură la curent de...1.900 lei, deși în mod regulat plătea doar 150 lei lună. Și lista e lungă.

În toată această piesă de teatru, pusă în scenă de amatori, aflăm că poștașul trebuie să sune la domnul Orban. Raluca Turcan i-a scris, deși luni de zile au fost colegi de Guvern, ba chiar au și fost la băute împreună. Revenind, ministrul Muncii, spune că i-a ”scris” Președintelui Camerei Deputaților, pentru a-i cere să grăbească legislația ”consumatorului vulnerabil”. „Intenţia noastră este ca legea privind protecţia consumatorului vulnerabil să se poată aplica începând de anul viitor, pentru că noua lege prevede atât creşterea numărului de beneficiari, cât şi a cuantumului sprijinului acordat”, a declarat Raluca Turcan, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale.

Ce înțelegem noi din mesajul doamnei Turcan. Că a pus scrisoarea la Poștă? Nuuuu. Înțelegem clar că în iarna asta fiecare se descurcă cum poate. Deși exista obligativitatea implementării la pachet a liberalizării piețelor de energie și gaze cu legea privind consumatorul vulnerabil, ultima parte se amână pentru la ...anu'. Ce contează că, din plină vară mulți români nu-și mai pot plăti facturile la energie. Să nu mai consume, cum bine zice George Niculescu, secretar de stat în Ministerul Energiei: ”Cel mai ieftin megawatt de energie este cel pe care nu-l consumam”.... Știu, vine iarna! Dacă nu vreți să plătiți, nu dați drumul la centrală...Și, în general, nu mai mâncați, nu mai circulați, nu va mai spălați... Veți rămâne cu bani. Și în sfârșit vă veți da seama că domnul Cîțu are dreptate: în România se câștigă din ce în ce mai bine. Și se trăiește din ce în ce mai rău.

 
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...


pixel