METEO. Vine o săptămână cu temperaturi de până la 22 de grade în ACESTE zone
Autor: Ciprian Dumitrache
Data actualizării:
Data publicării:
Perioada cu temperaturi mult mai reci decât normalul pare să fi trecut, iar săptămâna aceasta se anunță una în care se vor înregistra chiar și 22 de grade.

Vremea se află în ușoară încălzire, lucru confirmat și de Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu.

Potrivit șefei ANM, temperaturile vor urca treptat, de la aproximativ 12-17 grade, ajungând până la 22 de grade în partea de vest și sud-vest a țării, spre sfârșitul săptămânii. 

"Săptămâna viitoare, mai ales în a doua parte, valorile de temperaturi caracterizează o vreme frumoasă și mai caldă pentru perioada respectivă pentru că la scara întregii țări temperaturile, mai ales joi și vineri, se vor situa în general între 17 până la 20, chiar 22 de grade Celsius în partea de Vest, Sud-Vest, în Capitală 21 de grade.

Până atunci, vorbim de un ecart al valorilor de temperaturi maxime. Primele zile din săptămâna care debutează, vor avea 12 până la 17-18 grade Celsius. Veștile sunt bune și din perspectiva regimului de precipitații, ploile fiind în restrângere, atât ca arie, cât și din punctul de vedere al cantităților.

Vor mai fi posibile ploi slabe doar în zona de munte, dar izolat și în sud, sud-est, zona de centru și nord-est a țării", a spus Elena Mateescu, la Antena3.

Citește și: Termoenergetica spune CÂND va fi CĂLDURĂ în toate blocurile din Capitală

 

Ce spun statisticile despre sfârșitul lunii octombrie

 

În săptămâna 18 - 25 octombrie 2021, temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, iar regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, dar cu posibilitatea unui uşor deficit local în sud-vestul ţării.

În ultima săptămână de prognoză, 25 octombrie - 1 noiembrie 2021, mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii ţări. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru acest interval vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile României, arată ANM. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel