Cei 70 de minerii blocați în subteran nu înceteazeă protestul, în ciuda promisiunilor
Autor: Matei Ion pe 22 feb, 16:07 | Articole recomandate

70 de mineri nu vor să înceteze protestul

Cei 70 de mineri care sunt blocați în subteran mai mai multe zile,  nu vor să înceteze protestul în ciuda promisiunilor guvernanților.

Ludovic Orban, s-a grăbit să felicite guvernul pentru soluția găsită soluție care în fapt nu există. 

„O delegație a sindicatelor minerilor a fost primită de Virgil Popescu și Florin Cîțu. În urma discuțiilor, guvernul deja a adoptat o modificare a OUG pentru a permite plata pe o perioadă de trei luni a salațiilor din Fondul de Garantare. Practic s-a permis să se utilizeze bani din acest fond și pentru plata salariilor pentru companii aflate în insolvență. Tocmai să se poată plăti salarii”, spune președintele PNL, Ludovic Orban

El mai afirmă că situația Complexului Energetic Hunedoara este una critică din cauza a două „greșeli foarte importante ale guvernărilor PSD”, respectiv faptul că nu a fost pus în practică un plan de restructurare și acordarea unui un ajutor de stat care nu a fost dat în condițiile reglementărilor existente la nivel european și care trebuie returnat.

Minerii din Valea Jiului continuă protestele în ciuda promisiunilor lui Cîțu

„Noi am găsit această soluție temporară pentru plata salariilor minerilor - și felicit guvernul pentru că s-au mișcat foarte repede, dar, în perspectivă, trebuie să găsim o soluție care să stea în picioare - o companie cu active viabile și care să aibă capacitatea de a fi profitabilă, de a putea rămâne pe piață. Guvernul a fost extrem de atent, a negociat cu sindicatele, deja a fost adoptată OUG, se află în pregătire normele de aplicare a ordonanței. Imediat ce va fi adoptată Hotărârea de Guvern, salariile vor fi acordate”, menționează Orban.

Liderul PNL spune că minerii din Valea Jiului se pot pensiona, pot fi disponibilizați voluntar sau se pot angaja în cadrul companiei care va fi înființată.

Te-ar putea interesa și...
Articole recomandate Vezi toate articolele