Ministerul Mediului a cerut să se TRIPLEZE amenzile pentru persoanele care fac acest lucru
Autor: Antonia Popescu pe 21 iul, 19:16 | Articole recomandate

Ministerul Mediului a cerut să se TRIPLEZE amenzile pentru persoanee care fac acest lucru

Amenzile pentru hrănirea urşilor, de către persoane fizice, ar putea fi dublate sau chiar triplate faţă de nivelul actual, situat între 3.000 şi 5.000 de lei, potrivit secretarului de stat în Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Robert Szep.

"Lucrăm la un proiect de act normativ pentru limitarea şi sancţionarea drastică a hrănirii exemplarelor de urs de către persoane neautorizate în apropierea localităţilor. Vom creşte cuantumul amenzilor pentru abandonările de deşeuri şi vom efectua controale mult mai riguroase în ceea ce priveşte abandonarea deşeurilor în jurul localităţilor.", a susţinut Szep, miercuri, într-un briefing de presă la Guvern.

Experții, despre DURATA VIEȚII UMANE. Câți prindem SUTA de ANI

"Din păcate, destul de puţine persoane care hrăneau urşii au fost prinse în flagrant. În ultimele două săptămâni, trei persoane au fost amendate de Jandarmerie, respectiv de colegii de Garda de Mediu. Cred că este prea puţin.

Am cerut ca amenzile să fie mult, mult mai mari peste ceea ce este acum pentru persoane fizice. Acestea sunt între 3.000 şi 5.000 de lei. Noi sper să le dublăm, chiar să le triplăm aceste amenzi pentru că, din păcate, habituarea ursului se datorează şi managementului defectuos în ceea ce priveşte deşeurile", a mai precizat acesta, potrivit Antena3.


Articole recomandate Vezi toate articolele