Ministrul Muncii a anunțat că PENSIILE vor crește. Unele dintre ele
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Venituri si condiții de viață. Pensia medie lunară a înregistrat o CREȘTERE
Venituri si condiții de viață. Pensia medie lunară a înregistrat o CREȘTERE
Din platoul unui post de televiziune, ministrul Muncii, Raluca Turcan, a vorbit, din nou, despre reforma din sistemul pensiilor, explicând cum se va reduce, prin noile măsuri propuse de instituția pe care o conduce, dintre cea mai mare și cea mai mică pensie.

Referindu-se la cele două componente ale reformei sistemului de pensii, tehnică și legislativă, Turcan a subliniat acest din urmă element va avea în vedere toți factorii de contributivitate în decursul muncii.

„Acest proces are două mari componente. Una legislativă, la care lucrăm și unde pe fond, în calculul pensiilor, intenționăm să găsim o formulă astfel încât să se aibă în vedere toți factorii contributivitate în decursul muncii. În felul acesta, pensiile mici vor crește mai mult, se va reduce decalajul dintre cea mai mică pensie și cea mai mare pensie, încercând să menținem un cuantum sustenabil pentru plata pensiilor pe termen lung în România”.

În ceea ce privește predictibilitatea, ministrul a arătat că, spre deosebire de Uniunea Europeană, unde în toate țările membre există o predictibilitate pentru minim 20-30 de ani, în România, pensiile au fost un instrument politic.

Citește și ALOCAȚII majorate. Raluca Turcan. Astea sunt cifrele, aceștia sunt banii

„De ce la noi nu s-ar putea, și în alte țări se poate? De ce în toate țările Uniunii Europene, în materie de pensii, există o predictibilitate pentru minim 20-30, chiar mai mult, 50 de ani? La noi, v-am spus, pensiile au fost, din nefericire, văzute ca instrument politic. Politicienii și-au lăsat o marjă, mai ales în Parlament în ajun de alegeri, și se gândeau, `ah, oare cum să mai câștigăm niște voturi din regiunea aceea a țării, hai să băgăm condiții speciale de pensionare`, și avem acum regiuni în țară unde sunt condiții speciale de pensionare”, a mai spus ministrul Muncii la B1 TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...


pixel