Ministrul Muncii: Ce înseamnă NOUA LEGE A SALARIZĂRII
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Câteva explicații
Câteva explicații
O nouă lege a salarizării este necesară pentru corectitudine în sistem, iar acest lucru va aduce și o nouă perspectivă din partea agențiilor de rating, a declarat Raluca Turcan, arătând că salariile de bază au crescut disproporțional, salariile în plată se raportează la salariile de bază și sunt oameni cu aceeași pregătire, cu aceeași experiență dar care, în momentul de față, pentru că s-au angajat în mod diferit sau în alte categorii ocupaționale au salarizare diferită. 

Mai mult decât atât, a continuat Ministrul Muncii, și sporurile se raportează la salariile de bază. Și în loc să fie unitară această lege, este profund inechitabilă și crează o tensiune între categorii socio-profesionale, care, pe fond, poate să scadă și performanța. Gândiți-vă că avem grupuri socio-profesionale care sunt la nivelul de salarizare din anul 2022. Unii sunt la nivel de salarizare din 2019, inclusiv din punctul de vedere al sporurilor, a adăugat ea. 

Potrivit explicațiilor sale, per total cheltuieli de salarizare, în momentul de față, nivelul sporurilor reprezintă 13%, ceea ce nu ar fi neapărat foarte mult. Dar sunt categorii socio-profesionale pentru care sporurile reprezintă 85%, ceea ce este foarte mult. Astfel de sporuri există în primul rând în sistemul de sănătate și în sistemul de justiție. 

Iată de ce, spune Raluca Turcan, nu putem trata subiectul cu superficialitate, pentru că este vorba de sporuri care au întregit veniturile medicilor, care acum au fost în prima linie a combaterii pandemiei. De aceea, trebuie să dăm dovadă de precauție și înțelepciune, să pregătim niște instrumente cu adevărat echitabile. Dar, cei care au avut creșteri salariale vor rămâne cu salariile în plată, iar cei care sunt restanți cu majorările îi vor ajunge din urmă.  

Citește și Veniturile românilor. Turcan: Vor fi mai multe grile de SALARIZARE

Ce facem noi, de fapt. Noi ne uităm la salariile de bază, ne uităm ce sporuri pot fi eliminate, pentru că sunt unele care vizibil pot fi eliminate, altele să fie stabilite în sumă fixă, cum sunt cele pentru condiții periculoase, unele salarii să fie introduse pe o grilă de salarizare, ca de exemplu administrațiile publice locale. Mai luăm în calcul și introducerea unei grile cu rol de reglementare, cum ar fi ANCOM, ANRE, ASF”, a subliniat Ministrul Muncii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel