Modernizarea armatei. Ciucă explică ce șanse are industria autohtonă
Autor: Antonio Grigore
Data actualizării:
Data publicării:
Ministrul a adăugat că dorinţa MApN este de modernizare a tehnicii Armatei României cu implicarea industriei naţionale de apărare.
Ministrul a adăugat că dorinţa MApN este de modernizare a tehnicii Armatei României cu implicarea industriei naţionale de apărare.
Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a declarat că specialiştii din cadrul MApN se vor consulta cu cei din industria de profil pentru a găsi soluţii de dezvoltare, dar mai ales pentru identificarea pe termen mediu şi lung a echipamentelor care pot fi fabricate în ţară.

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a discutat, miercuri, la sediul MApN, cu operatorii de stat din industria naţională de apărare despre principalele probleme cu care se confruntă şi despre proiectele viitoare ale Armatei.

"Am discutat, astăzi, la sediul MApN, cu operatorii de stat din industria naţională de apărare despre principalele probleme cu care se confruntă. Am analizat, totodată, cu managerii din acest sector economic proiectele viitoare ale Armatei României care pot fi complementare cu industria naţională de apărare", a scris Ciucă, pe Facebook.

El a adăugat că dorinţa MApN este de modernizare a tehnicii Armatei României cu implicarea industriei naţionale de apărare.

Citește și: Marea Neagră, POLIGONUL pentru cele mai mari operațiuni din 2021

"Pentru a fi dezvoltat acest deziderat, este necesar ca operatorii economici să îşi modernizeze capacităţile de producţie şi să se adapteze totodată la noile tehnologii de care Armatele au nevoie în secolul XXI. Avem echipamente militare vechi de 20, 30 sau chiar 40 de ani care trebuie înlocuite şi aceste achiziţii trebuie să se realizeze cu implicarea industriei naţionale de apărare, sector al economiei important pentru Armata României", a transmis ministrul.

"Voi susţine dezvoltarea colaborării în domeniul cercetării şi transferului de tehnologie către industria naţională, inclusiv prin implicarea Agenţiei de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare", a completat Nicolae Ciucă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel