Moment istoric pentru Tesla. Intră în indicele bursier S&P 500
Autor: Oana Pavelescu pe 17 noi 2020 / 11:27 | Auto

Uzinele Tesla

Tesla Inc., companie auto fondată de Elon Musk, înființată în urmă cu 17 ani, a făcut luni un pas uriaș către respectabilitatea blue-chip-ului, ajungând într-unul dintre cei mai renumiți indici bursieri din lume, ceea ce va lărgi considerabil baza de investitori.

Anunțul că Tesla va intra în indicele  S&P 500 începând cu data de 21 decembrie urmează după luni de speculații și o retrogradare temporară, după ce acțiunile nu au reușit să ducă la reechilibrarea trimestrială. Așteptarea a contribuit la aprecierea de aproape cinci a acțiunilor în acest an la aproape 390 miliarde de dolari, făcând ca din pionierul vegiculelor electrice cea mai mare companie care a fost adăugată vreodată indicelui. Va fi, de asemenea, unul dintre cei mai influenți constituenți ai indexului, cu o pondere care se încadrează în jurul celor de la Berkshire Hathaway Inc., Johnson & Johnson și Procter & Gamble Co, notează Bloomberg.

Elon Musk și EXTRATEREȘTRII! Ce secrete deține patronul SPACE X

Este atât de mare încât S&P Dow Jones Indices a declarat că solicită feedback din partea comunității de investiții pentru a determina dacă Tesla ar trebui adăugată dintr-o dată sau în două bucăți separate. Compania pe care Tesla urmează să o înlocuiască în index va fi numită mai târziu.

Acțiunile Tesla au crescut o creștere cu până la 15% până la 467,50 dolari în tranzacționarea extinsă din New York și au câștigat 9,6% la bursa Tradegate din Germania față de închiderea de luni de la New York.

Te-ar putea interesa și...
Auto Vezi toate articolele