Morgan Stanley: DEZASTRUL economic continuă! Previziuni triste
Autor: Simona Haiduc pe 04 aug, 16:29 | Mutarea zilei

Când sus, când jos

Experții băncii americane Morgan Stanley estimează că piața americană de acțiuni va suferi o nouă scădere majoră, de 10%. Iar liderii următoarei prăbușiri vor fi câteva dintre marile companii care stimulează acum indicii bursieri.

Piața americană de acțiuni va traversa o nouă perioadă de corecții, cu o scădere de circa 10%. Este prognoza lansată de analiștii Morgan Stanley, scrie publicația MarketWatch. Printre experții care au elaborat ultimele previziuni se numără strategul băncii pentru evoluția burselor, Michael Wilson. 

Merită precizat că Wilcon și colegii lui au anticipat prăbușirea indicelor S&P500 din luna martie a anului curent. Cu o săptămână înainte, el a avertizat că pandemia de covid-19 și prăbușirea neașteptată a prețurilor la petrol vor determina piața americană de acțiuni să intre pe un puternic trend descendent. 

De această dată, premisele scăderii sunt creșterea numărului de îmbolnăviri covid-19 în Statele Unite, dar și în lume, incertitudinile legate de alegerile prezidențiale din SUA și programul de stimulare financiară a economiei americane. În opinia lui Wilson, în avangarda scăderii se vor afla câteva mari companie, care acum contribuie la creșterea indicilor americani. 

Citește și NEBUNIE la burse! Paul Krugman: Goana după momentul oportun

De la marea prăbușire, din 23 martie, indicele S&P500 a crescut cu 60%, iar pe 3 iulie, NASDAQ Composite a stabilit un nou record la deschiderea cotațiilor. Totuși, prognoza experților pentru a doua jumătate a anului 2020 - începutul lui 2021 este pozitivă. ”Imediat ce actuala corecția va lua sfârșit, piața își va reveni într-un ritm, considerăm noi, destul de alert”, a scrie Wilson în nota sa analitică. 

Te-ar putea interesa și...
Mutarea zilei Vezi toate articolele