Mucegaiul care distruge SARS-CoV-2. Descoperire pe bune
Autor: Simona Haiduc pe 02 apr, 08:15 | Mutarea zilei

O descoperire ce-ar putea fi folosită la dezvoltarea unor medicamente

Un grup de oameni de știință de la Universitatea de Stat din Ural, în Rusia, au descoperit, împreună cu colegi din străinătate, au găsit în mucegaiul de tip Aspergillus substanțe capabile să stopeze răspândirea și funcționarea  SARS-CoV-2.

Acești compuși formează un complex cu protează (o enzimă care este responsabilă de degradarea proteinelor și nutriția coronavirusului) și ARN replicază (responsabilă de reproducere și adaptarea la corpul gazdei), blocându-le activitatea.

„Am analizat mucegaiul Aspergillus, care este un produs natural. Este același care provoacă leziuni pulmonare. Cu toate acestea, nu există nicio șansă de micoză la consumul de medicamente. Acești compuși cu greutate moleculară mică sunt doar izolați în mucegai. Nu se pot reproduce ”, a declarat Vladimir Potemkin, șeful Laboratorului de cercetare științifică al Universității mai sus menționate. 

Conform estimărilor preliminare, un medicament bazat pe acești compuși va avea un efect antiviral puternic și, în același timp, va fi mai puțin toxic decât medicamentele existente. Acum, cercetătorii trebuie să verifice, în vitro, descoperirea lor la Universitatea din New Delhi, pe culturi de enzime. Universitatea din Pernambuco va examina efectele substanțelor concentrate asupra animalelor infectate.

Citește și Prețul unui test RT-PCR a SCĂZUT. Care sunt actualele TARIFE

Oamenii de știință au la dispoziție doi ani pentru a demonstra rezultatul. Această condiție a fost stabilită în cadrul grantului țărilor BRICS, alocat oamenilor de știință pentru a crea un remediu eficient împotriva coronavirusului. 

 


Mutarea zilei Vezi toate articolele