Nelu Tătaru a anunțat sporurile pe care le vor primi ambulanțierii
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Nelu Tătaru a anunțat că s-a ajuns la un acord
Nelu Tătaru a anunțat că s-a ajuns la un acord
Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat vineri în şedinţa de guvern că în urma discuţiilor cu reprezentanţii sindicaliştilor de la Ambulanţă sporul de 55% "se va completa" cu un alt spor, de 25%.

Nelu TătaruÎntrebat de către premierul Ludovic Orban dacă Ministerul Sănătăţii a pregătit un act normativ în urma negocierilor cu reprezentanţii SANITAS, cei ai Ambulanţei şi cei ai Federaţiei "Solidaritatea Sanitară", Nelu Tătaru a răspuns: "Da, suntem pregătiţi, avem şi o hotărâre de guvern şi o ordonanţă. Din discuţiile pe care le-am avut cu Ministerul Finanţelor am preluat observaţiile şi acel spor de 25% pe care l-am discutat şi negociat cu Sindicatul Ambulanţa se va alinia sau se va completa cu cel de 55% pe care îl aveau şi vor avea un spor de 80% în acest moment. Vor avea un spor de 80%".

Salariul minim CREȘTE de la 1 ianuarie 2021

În ceea ce priveşte medicii de familie, ministrul Sănătăţii a afirmat că în urma discuţiilor cu reprezentanţii acestora s-a ajuns la un "consens".

"Din discuţiile cu dânşii am ajuns la un consens în care la o nerespectare a contractului este un avertisment, apoi un 5%, apoi 10% la alte abateri", a afirmat Tătaru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel