Nelu Tătaru: Vaccinarea obligatorie, discutată la Guvern
Autor: Oana Pavelescu pe 14 sep, 16:34 | Declarația zilei

Nelu Tătaru

Nelu Tătaru, consilierul onorific pe probleme de sănătate a premierului Florin Cîțu, a făcut mai multe precizări legate despre evoluția pandemiei în România.

Consilierul guvernamental și-a manifestat nemulțumirea spunând că: ”România nu a învățat lecția nici în valul 3 și trebuie să renunțăm la populism”, a declarat Tătaru la Digi24.

Tătarul a explicat că vaccinarea este necesară pentru a reduce numărul celor care ajung în terapie intensivă: ”Este adevărat că și cei vaccinați se îmbolnăvesc, numai că aceștia fac forme ușoare ale bolii”.

Medicul este de părere că ”[..] elevii trebuie să meargă la școală, nu trebuie închisă economia dar trebuie respectate regulile” și a continuat precizând că: ”Mai multe restricții nu vor fi impuse”.

Nelu Tătaru este  de părere că trebuie schimbată abordarea în privința comunicării și trebuie arătate beneficiile vaccinurilor ”[...] care s-au dovedit a fi sigure”.

Consilierul a mai spus că cei care arată că le pasă de ceilalți și care nu se gândesc doar la ei și se vaccinează pentru binele general trebuie să beneficieze de anumite facilități.

Bilanț COVID-19. Aproape 4.000 de cazuri noi în doar 24 de ore

Specialistul a amintit că pentru a ne putea reîntoarce la viața normală ”[...] este necesar ca toți să ajungem la o doză de imunizare pentru a învinge pandemia și a ne întoarce la viața normală”.

Medicul Nelu Tătaru a precizat că vaccinare antigripală se poate face concomitent cu vaccinarea anti-COVID-19.

În privința obligativității vaccinării, oficialul a spus că această decizie se va lua de către Guvern și CNSU însă ar putea fi implementată utilizarea certificatelor verzi pentru accesul în anumite locații.

Consilierul guvenramental a conchis spunând că dacă toți vom respecta regulile în numărul cazurilor va începe să scadă la sfârșitul lunii ocrombrie, începutul lunii noiembrie.

Îmbolnăvirile aproape că s-a dublat în ultimele 24 de ore, numărul acestora ajungând aproape la 4000 de cazuri.


Declarația zilei Vezi toate articolele