Nicoleta Radu PAID: Acum există un proiect de modificare a legii în Parlament
Autor: Dana Mihai
Data actualizării:
Data publicării:
Nicoleta Radu PAID: Acum există un proiect de modificare a legii în Parlament
Nicoleta Radu PAID: Acum există un proiect de modificare a legii în Parlament
EXCLUSIV
Nicoleta Radu, director general PAID România a vorbit în cadrul Conferinței ”Quo Vadis 2021!” - Ediția a III-ea, Digitalizarea asigurărilor - prioritate ZERO”, organizată de Fundaţia Institutul de Studii Financiare şi trustul de presă DC Media Group din care fac parte DCNews, DCMedical, DCBusiness, StiriDiaspora.ro, DefenseRomania.ro, Spectacola.ro și DCNews TV, despre faptul că ar trebui găsite şi alte pârghii prin care anumite operaţiuni care vizează locuinţa, respectiv închiriere, vânzare sau cumpărare, să fie condiţionate de existenţa unei poliţe de asigurare obligatorie.

"Anul trecut, portofoliul nostru a crescut uşor, dar din păcate nu atât de mult pe cât noi am fi dorit, având în vedere că, totuşi, oamenii s-au lovit de acest eveniment pe care nu l-au aşteptat şi care putea fi asociat cu evenimentele cu frecvenţă mică, dar impact ridicat ca acelea pe care noi le asigurăm. De-a lungul anilor, am observat că legea existentă (Legea nr. 191, n.r.) nu se poate aplica în forma în care a fost scrisă iniţial. De aceea am militat împreună cu Autoritatea de Supraveghere Financiară pentru modificarea unor prevederi cu privire la aplicarea legii. Considerăm şi noi că trebuie găsite alte instituţii abilitate pentru acest lucru. Acum există un proiect de modificare a legii în Parlament unde sperăm să discutăm despre aceste posibilităţi reale de aplicare a legii şi pentru a găsi cea mai eficientă metodă. În afară de această aplicare de către autorităţi, împreună cu ASF am considerat că ar trebui găsite şi alte pârghii prin care anumite operaţiuni care vizează locuinţa, respectiv închiriere, vânzare sau cumpărare, să fie condiţionate de existenţa unei poliţe de asigurare obligatorie. Sperăm să avem această înţelegere din partea parlamentarilor pentru a mai găsi câteva pârghii în a pune în aplicare această lege", a declarat Radu.

Sărmaș, despre Legea semnăturii electronice: Am ţinut această lege blocată (VIDEO)

La ora actuală, este în vigoare Legea nr. 191 din 2 iulie 2015 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuinţelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren şi inundaţiilor. Actul normativ a fost publicat în Monitorul Oficial în data de 6 iulie 2015.

Conform datelor publicate pe site-ul Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID), numărul poliţelor active de asigurare obligatorie a locuinţei (PAD) a ajuns, pe 31 ianuarie 2021, la aproximativ 1,778 milioane, comparativ cu circa 1,730 milioane de poliţe active în aceeaşi perioadă din 2019.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel