Nicușor Dan: O parte din pretenţiile fanteziste vin de la campaniile municipale
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Nicușor Dan afirmă că subvenția la căldură poate fi suplimentată cu încă 200 de milioane de lei
Nicușor Dan afirmă că subvenția la căldură poate fi suplimentată cu încă 200 de milioane de lei
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat vineri seară că o parte din "pretenţiile fanteziste", precum solicitarea ALPAB de a cumpăra bănci cu preţul de 5.000 de lei, vin în urma unor studii alcătuite de către companiile municipale.

În acest sens, el a precizat, la B1 tv, că amenajarea Parcului Herăstrău a fost evaluată de Compania Municipală Dezvoltare Durabilă la preţul de 370 de milioane de lei.

Italia a primit un AVERTISMENT! Poate RETROGRADA

"5.000 de lei o bancă de stat în parc... În fine, nu o să comentez ce s-a întâmplat acolo, înăuntru, am spus deja că o parte dintre direcţii au venit cu pretenţii fanteziste şi o parte din fanteziile astea vin de la companiile care au fost înfiinţate, printre care o companie de dezvoltare urbană durabilă, cumva o companie de urbanism. Vă mai dau o sumă. ALPAB i-a întrebat 'cam de câţi bani am avea nevoie ca să facem un pic mai frumos Parcul Herăstrău?' şi ei au făcut un studiu şi au venit şi au spus 370 de milioane de lei. Deci, multe din aceste sume, care sunt exagerate, vin din comenzi pe care primăria le-a făcut către companii şi companiile astea, trăind într-o lume virtuală, aşa, în care milioanele cresc în copaci, au aruncat sume şi după aceea direcţiile au venit către primar să le dea banii ăştia", a spus Nicuşor Dan.

El a menţionat că în acest an PMB se va baza pe un buget de 4,5 miliarde de lei, la care ar urma să fie adăugaţi bani proveniţi din fonduri europene şi împrumuturi.

"În anul 2020, noi am avut o subvenţie de 1,3 miliarde pe transport public şi o subvenţie de un miliard pe termie şi un buget de 4,5 miliarde. Asta înseamnă că exact jumătate din buget s-a dus pe aceste două subvenţii. Nivelul celor două subvenţii va fi acelaşi, poate mai mic la transportul public. Banii pe care o să îi luăm de la bugetul naţional şi din micile taxe, venituri pe care le facem noi, vor fi tot 4,5 miliarde, însă vrem să aducem fonduri suplimentare din fonduri europene şi din împrumuturi", a spus edilul general. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel