Noua ȚINTĂ a Europei! Ce schimbări vor avea autoturismele
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Europa porneşte pe calea unei tranziţii către neutralitatea climatică
Europa porneşte pe calea unei tranziţii către neutralitatea climatică
Europa porneşte pe calea unei tranziţii către neutralitatea climatică, iar în acest sens obiectivul Uniunii Europene (UE) este ca, până în anul 2030, peste 2,6 milioane de autoturisme să folosească hidrogenul, susţine Laszlo Borbely, consilier de stat coordonator al Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă.

"Europa porneşte pe calea unei tranziţii către neutralitatea climatică într-o lume aflată în continuă schimbare. Pandemia de coronavirus nu a oprit ambiţiile europene pentru reducerea emisiilor poluante. În ceea ce priveşte aplicaţiile cu hidrogen, vă dau o informaţie interesantă: obiectivul UE până în 2030 este depăşirea numărului de 2,6 milioane de autoturisme care să folosească această tehnologie. Reconstrucţia socio-economică va fi cel mai probabil "una verde" care să ţină cont de impactul asupra mediului. România trebuie să devină un actor important şi să-şi valorifice potenţialul în acest domeniu", a afirmat Borbely, într-o conferinţă de specialitate.

Renault. Plan de reducere. La ce trebuie să renunțe

Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă a organizat, marţi, videoconferinţa "Ro-Hydrohub, hidrogenul ca vector alternativ de energie". Evenimentul a beneficiat de parteneriatul cu Ministerul Fondurilor Europene, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice şi Izotopice - ICSI Râmnicu Vâlcea, Universitatea Politehnică din Bucureşti şi Asociaţia pentru Energia Hidrogenului din România.

Discuţiile s-au axat pe dezvoltării Hub-ului Român de Hidrogen şi Noi Tehnologii Energetice, pol de competitivitate de cercetare-dezvoltare-inovare în valorificarea hidrogenului, înfiinţat de curând printr-un memorandum adoptat la nivelul Guvernului. Se constituie astfel premisele formării unui grup de lucru format din reprezentanţii tuturor segmentelor interesate care să contribuie la dezvoltarea acestui segment.

Potrivit organizatorilor, UE îşi propune ca, până în anul 2050, să devină neutră din punct de vedere al emisiilor gazelor cu efect de seră.

Planul ambiţios dezvoltat prin Pactul Ecologic European va avea un impact semnificativ asupra sectorului energetic din România. Astfel, inovaţia şi cercetarea devin elemente-cheie pentru dezvoltarea surselor de energie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Preţul cafelei nu va scădea prea curând. Care sunt motivele

Veşti proaste pentru iubitorii cafelei.

Valoarea acordului Aramco - FIFA, pusă la secret

FIFA a anunţat acordul global cu Aramco.

Programul magazinelor Carrefour de 1 Mai şi Paşte 2024

Programul magazinelor Carrefour în perioada...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel