Noua Zeelandă pregătește LOVITURA! Vrea dă devină PRIMA DIN LUME
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Autoritățile țării spus că sănătatea oamenilor este mai presus de orice
Autoritățile țării spus că sănătatea oamenilor este mai presus de orice
Noua Zeelandă vrea să devină, până în 2025, prima națiune din lume care nu fumează. În acest scop, se intenționează să fie introdusă o interdicție fermă: fără tutun pentru cei născuți după 2004.

Cum vrea guvernul țării să-și atingă obiectivul? Sunt mai multe propuneri formulate. Spre exemplu, se dorește creșterea progresivă a vârstei legale de la care se poate fuma, până la interdicția totală a vânzării de țigări. 

Se are, de asemenea, în vedere, o reducere semnificativă a nivelului de nicotină autorizat, dar și filtrelor, precum și restricționarea locurilor unde vânzarea de țigarete este autorizată. 

”Circa 4.500 de neo-zeelandezi mor anual din cauza fumatului, iar datoria noastră este să ne accelerăm eforturile pentru a ne atinge obiectivul stabilit”, a declarat ministrul Sănătății, dr. Ayesha Verrall. 

Cum era și normal, s-au creat tabere pro și contra. Pentru s-au pronunțat în special organizațiile de sănătate publică. ”Sunt propuneri care, fără îndoială, îi vor ajuta pe oameni să renunțe la fumat”, a afirmat, spre exemplu, Lucy Elwook, directoarea generală a Ligii cancerului. 

Citește și URGENȚĂ în Noua Zeelandă! Este o amenințare URIAȘĂ

Critici au venit în special din partea producătorilor de țigarete, dar și a agenților economici, care au avertizat în legătură cu consecințele economice, în condițiile în care noile norme vor antrena o serie de falimente. În plus, există pericolul dezvoltării în mod haotic a pieței negre a tutunului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel