Noua Zeelandă pregătește LOVITURA! Vrea dă devină PRIMA DIN LUME
Autor: Simona Haiduc pe 19 apr, 13:09 | Articole recomandate

Autoritățile țării spus că sănătatea oamenilor este mai presus de orice

Noua Zeelandă vrea să devină, până în 2025, prima națiune din lume care nu fumează. În acest scop, se intenționează să fie introdusă o interdicție fermă: fără tutun pentru cei născuți după 2004.

Cum vrea guvernul țării să-și atingă obiectivul? Sunt mai multe propuneri formulate. Spre exemplu, se dorește creșterea progresivă a vârstei legale de la care se poate fuma, până la interdicția totală a vânzării de țigări. 

Se are, de asemenea, în vedere, o reducere semnificativă a nivelului de nicotină autorizat, dar și filtrelor, precum și restricționarea locurilor unde vânzarea de țigarete este autorizată. 

”Circa 4.500 de neo-zeelandezi mor anual din cauza fumatului, iar datoria noastră este să ne accelerăm eforturile pentru a ne atinge obiectivul stabilit”, a declarat ministrul Sănătății, dr. Ayesha Verrall. 

Cum era și normal, s-au creat tabere pro și contra. Pentru s-au pronunțat în special organizațiile de sănătate publică. ”Sunt propuneri care, fără îndoială, îi vor ajuta pe oameni să renunțe la fumat”, a afirmat, spre exemplu, Lucy Elwook, directoarea generală a Ligii cancerului. 

Citește și URGENȚĂ în Noua Zeelandă! Este o amenințare URIAȘĂ

Critici au venit în special din partea producătorilor de țigarete, dar și a agenților economici, care au avertizat în legătură cu consecințele economice, în condițiile în care noile norme vor antrena o serie de falimente. În plus, există pericolul dezvoltării în mod haotic a pieței negre a tutunului. 


Articole recomandate Vezi toate articolele