Noul Minister al Economiei numără 1.146 de posturi, 8 secretari de stat
Autor: Mara Ivan pe 18 noi 2019 / 07:38 | Declarația zilei

Tranzacţiile de închiriere a spaţiilor de birouri în Bucureşti au cumulat o suprafaţă totală de 385.800 metri pătraţi

Numărul maxim de posturi pentru aparatul propriu al Ministerului Economiei va fi de 1.146 posturi finanţate de la bugetul de stat, exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetelor demnitarilor, la care se adaugă 49 posturi pentru demnitari si posturile aferente cabinetelor demnitarilor.

Conform proiectului de reorganziare a ministerului, pus în dezbatere publice, din numărul total al personalului, indicat anterior, numărul secretarilor generali adjuncți este dimensionat la 4, iar numarul secretarilor de stat la 8. Din numărul total, 123 posturi sunt aferente rețelei externe a ministerului.

Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri s-a înființat prin reorganizarea Ministerului Economiei şi prin comasarea cu Ministerul Energiei, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat şi Ministerul Turismului şi prin preluarea activităţilor şi structurilor de la aceste ministere.

Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri exercită drepturile şi îndeplineşte obligaţiile ce decurg din calitatea de acţionar al statului român la operatorii economici pentru care îndeplinește calitatea de minister de resort. adică întreprinderile care s-au aflat sub autoritatea, în coordonarea sau subordinea ministerelor anterior indicate, respectiv: Ministerul Economiei, Ministerul Energiei, Ministerul pentru Mediu de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat şi Ministerul Turismului, cu excepția Companiei Naţionale de Transport al Energiei Electrice Transelectricasi a Societații Naţionale de Transport Gaze Naturale Transgaz Mediaş, precizează Mediafax.

Citește și Florin Cîţu reorganizează Ministerul Finanțelor. Ce modificare face

În minister vor fi înființate, ca direcții generale, Departamentul de Comerț Exterior, Investiții Străime și Afaceri Europene, Departamentul pentru Energie și Departamentul pentru Turism, constituite din posturi existente la această dată în cadrul aparatului propriu al ministerelor care se desființează. Sub coordonarea ministerului vor funcționa 70 de societăți comerciale, din energie, industrie, apărare, turism sau minerit.

Te-ar putea interesa și...
Declarația zilei Vezi toate articolele