O celebră actriță se confruntă cu o condamnare de 50 de ani de închisoare
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Marea curte cu juri din districtul Massachusetts a adus acuzații suplimentare împotriva a unui grup de părinți implicați într-un caz de corupție și dare de mită pentru admiterea la o facultate, în ceea ce este cel mai mare scandal de acest gen din Statele Unite.

Printre părinții implicați în acest dosar se numără și actrița Lori Loughlin, celebră după ce a jucat în serialul Casa Plină, dar și designerul de modă Mossino Giannulli, scrie Forbes.

Procurorul Andrew E. Lelling spune în treia acuzație că cei implicați au conspirat la darea de mită după ce au dat șpăgi angajaților Universității din California de Sud pentru a admite copii celor din dosar.

”Scopul nostru de la început a fost acela de a-i face răspunzători de fapte 100% pe acuzați, aceștia fiind suspecți de înșelătorie, dare de mită și fraudă”, a declarat Lelling și a mai adăugat că ”înlocuirea rechizitoriilor va duce la acest rezultat”.

Lori Loughlin și Mossino Giannulli, împreună cu alți 9 acuzați, au pledat nevinovavt la acuzațiile anterioare. Ca urmare a acestor noi acuzații, care vor aduce în plus câte 10 ani de închisoare la acuzația anterioară, cei doi riscă pedepse de câte 50 de ani de închisoare.

Actrița Felicity Huffman, care a jucat în serialul Neveste Disperate, a fost deja condamnată de 14 zile de închisoare după ce a pledat vinovat. Huffman a mai fost obligată la plata unei amenzi de 30.000 $ și la 250 de ore de muncă în folosul comunității.

Procurorul Andrew E. Lelling a pus sub acuzare 51 de oameni pentru dare de mită în favoare admiterii la facultate a unor tineri. Unii dintre părinți au plătit șpăgi între 200.000$ ți 6,5milioane de $ pentru a-și vedea copii la facultățile din Statele Unite ale Americii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel